- Det største arrangementet i Stavanger noen gang

Se video og bilder fra utseilingen søndag ettermiddag.

Video Tall Ships

Tall Ships

Arrangørerene mener at årets Tall Ships Races er det største arrangementet i Stavanger noen gang.

Det skal ha vært om lag 450.000 mennesker langs kaiene rundt Vågen og på fjorden gjennom det fire dager lange arrangementet. Lørdag var nærmere 150.000 innom sentrumsområdene, og vel 50.000 fikk med seg avslutningsseremonien på kvelden.

– De besøkende mannskapene har gitt uttrykk for at de er kjempefornøyde med dagene i Stavanger, og jeg har også opplevd publikums respons som svært god, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen i The Tall Ships Races 2011 Stavanger.

Folkevandring til Tungenes

Hundrevis av tilskuere samlet seg på Tungenes søndag for å se seilskutene forlate Stavanger.

Seilskutene som deltar i årets utgave av Tall Ships drar videre fra Stavanger søndag ettermiddag.

Les også: Nå kommer seilskutene

Les også: Forbrødring under Tall Ships Race

225 sjømil til Halmstad

Utseilingen startet klokken tolv. To timer seinere hadde alle de 75 skutene forlatt havnen i Stavanger. Skutene seilte i parade ut Byfjorden og forbi Tungenes fyr. Her ble seilskipene salutterte fra et fartøy.

Startpunktet for den neste etappen av regattaen var sørvest av Kvitsøy. Startskuddet for de 225 sjømilene til Halmstad på den svenske vestkysten går klokken seks søndag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Medseilere tall ships

Ombord i skutene som er på vei til Halmstad er det 225 ungdommer fra Stavanger. Det skal være rekord for antall medseilere fra noen by regattaen er innom.

225 ungdommer fra Stavanger

Ombord i skutene som er på vei til Halmstad er det 225 ungdommer fra Stavanger. Det skal være rekord for antall medseilere fra noen by regattaen er innom.

Kommuner, private selskaper og enkeltgivere har bidratt økonomisk til å gi ungdommene muligheten til å oppleve seileventyret.

– Det å gi ungdommen mellom 15 og 25 år en mulight til å oppleve det eventyret som det er å være med på en seilas er en av grunntankene med Tall Ships Race. Det har vært utrolig kjekt å jobbe med og bidra til en slik opplevelse for disse ungdommene, sier ansvarlig for medseilerne fra Stavanger, Birger Halaldseid.

Tall ships

Seilskutene som deltar i årets Tall Ships race forlot Stavanger mellonm klokken tolv og klokken to søndag.

Foto: TOR ANDRE JOHANNESSEN