NRK Meny
Normal

Taket på samfunnshuset blåste vekk

Politiet har bedt naboene holde seg innendørs.

Tak på samfunnshus

Politiet fikk ved 10-tiden lørdag formiddag melding om at taket på samfunnshuset Samhald i Oltedal i Gjesdal var blåst av i stormen.

Foto: Ronny Hjertås

Politiet fikk ved 10-tiden lørdag formiddag melding om at taket på samfunnshuset Samhald i Oltedal i Gjesdal var blåst av i stormen.

– Vi har sperret av de nærmeste veiene og bedt folk holde seg inne. Dessuten har vi tatt kontakt med brannvesenet, sier politiadvokat Lars Bråten til NRK.
Ingen kom til skade da taket blåste av.

Det dreier seg om et tak i bølgeblikk. Den ene langsiden falt av i flak.

Les også: Her forsøker Ann Cathrin å komme seg på jobb med traktor

Les også: Togene går, E39 åpner

Skadet nabohus

Noen av disse flakene traff et nabohus.

– Blant annet fikk de biter av taket inn gjennom soveromsvinduet, sier Elisabeth Lima Espeland som er en av ildsjelene bak samfunnshuset.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Samfunnshus

Bølgeblikkplater er livsfarlige i vinden, sier Lima Espeland

Foto: Ronny Hjertås

Hun priser seg lykkelig over at ingen mennesker er skadet

– Slike bølgeblikkplater er jo livsfarlige. Får du en slik mot deg i denne kraftige vinden, blir du kappet i to, sier hun.

Bygdas storstue

Samfunnshuset Samhald er selve storstua i Oltedal. Her er det bygdekino, lokaler for lag og organisasjoner, og her holdes det fester, revyer og annet.

– Vi overtok det over 70 år gamle huset i 2010 og har hatt store planer om oppussing. Alle i Oltedal eier det på dugnad, og vi har blant annet hatt konsert med Vamp for å samle inn penger til huset, sier Lima Espeland.

Les også: - Vi har fått utrolig god hjelp

Nå vet hun ikke hva som skjer. Et skadesikringsfirma var lørdag på vei for å sikre bygget og skaffe oversikt. Da først blir det klart hvor store skadene er, og hva konsekvensene for den videre driften blir.