Tak og vegger blåser bort

De kraftige vindkastene går hardt ut over tak og vegger i Rogaland. Flere bygninger har fått store skader etter stormen Ninas herjinger, og politiet oppfordrer folk til å holde seg innendørs.

Følg uværet her:

Det blåser nå full storm fra sørvest på kysten. Den sterkeste vinden er i ferd med å komme inn over Hordaland, Rogaland og Agder. Ved Eigerøy og Utsira er det den siste timen observert orkan. På Eigerøya har de høyeste vindkastene blitt målt til 45,6 meter i sekundet. På rv. 509 slår sjøen nå over Tanangerbrua.

I nordfylket går uværet for øyeblikket hardt ut over bygninger.

– Et tre har veltet over veien ved Soma skole, og et annet over Nordsjøveien på Randaberg. Ved Revheim skole ligger det også et tre over veien, og det gjør det også i Kolheihagen på Godeset, sier Karstein Tendenes, operasjonsleder i Rogaland politidistrikt.

På Karmsund videregående skole i Haugesund er taket i ferd med å skille seg fra resten av bygget, og på Åsebøen stadion i Kopervik går takpanner som prosjektiler gjennom lufta, i følge politiet. Også på Lillesund skole har takpanner blåst av taket. En bil er påført skader, og politiet ber folk holde seg unna skolens området, og oppfordrer folk til å holde seg hjemme og inne.

Tak falt av på Kvadrat

På Kvadrat er inngang D stengt etter at deler av taket falt av.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Også på kjøpesenteret Kvadrat har Nina satt spor etter seg. Inngang D er stengt etter at tak falt av, men kjøpesenteret holder fortsatt åpent. I Sandnes har et trafikklys i Heigrekrysest blåst ned.

Plater flyr gjennom lufta

Haugesundpolitiet melder at plater flyr gjennom lufta på Risøy. På Karmøy anbefales folk å bruke Karmøytunnelen i stedet for Karmsund bru på grunn av vinden.

Like før klokken 14 åpnet politiet igjen Skagenkaien i Stavanger for biltrafikk. Den hadde da vært stengt på grunn av høy vannstand. På Auglend har en garasje blåst over veien. Flere steder i fylket har trær og stolper falt over vegen.

Se video fra Ninas herjinger i Vågen:

Vannstanden i Vågen er høy når uværet Nina herjer.

Slik så det ut da NRKs fotograf tok turen til Vågen lørdag ettermiddag. Foto: Ole Andreas Bø

Alle ferjer innstilt

Ferjesamband fylket over måtte gi tapt for stormen i løpet av lørdag ettermiddag, og stilte inn det meste av trafikken. Tidlig ute var Fjord 1, som allerede i nitida meldte om at trafikken var innstil grunnet sterk vind.

Det ventes at stormen snart skal dreie vestlig. Vindkast opp mot 35-45 m/s ventes, og ventes å være på det sterkeste mellom klokken 15 og 18 lørdag. Fra klokken 19 i kveld ventes det at vinden vil minke langsomt.