Hopp til innhold

Synger til støtte for Neda

Flere artister går sammen for å spille inn en støttesang til tvangsutsendte Neda Ibrahim.

Britt Synnøve Johansen er en av artistene som bidrar.

SE VIDEO: Her kan du høre låten som artistene spiller inn til inntekt for Neda og andre asylbarn. Foto/redigering: Thomas Ystrøm/Ole Andreas Bø

– Låten er en støtteerklæring både for Neda og andre lengeværende asylbarn. Den har et tydelig budskap til politikerne om å la barna få komme hjem, sier Johan Egdetveit.

Han står bak melodien på låten «For vêr og vind». Den har ligget ubrukt lenge før den nå skal spilles inn i studio.

– Melodien ble skrevet allerede da jeg for første gang hørte om Neda sin sak. Nå er det jo valg, og rettssaken til Neda kommer snart opp, så da syns vi at dette var et passende tidspunkt, sier Egdetveit.

– Liker sangen veldig godt

– Låten handler ikke spesifikt om Neda, men om hele problematikken rundt lengeværende asylbarn, legger han til.

Neda Ibrahim

«Jeg liker Norge, men Norge liker ikke meg», sa Neda Ibrahim da Dagsrevyen besøkte Dale asylmottak for fire år siden. Sitatet ble omslaget på en bok om de lengeværende. asylbarna, og Neda har blitt et eksempel i den store debatten.

Foto: Tine Poppe

Det er Arnt Birkedal som har skrevet sangteksten. I tillegg har Egdetveit blant annet fått med seg den erfarne artisten Britt Synnøve Johansen.

– Jeg liker sangen veldig godt. Jeg håper den får folk til å tenke over hvor heldige vi er som bor her i Norge, sier Johansen.

Det har nå gått mer enn to år siden Neda og familien ble sendt tilbake til hjemlandet Jordan. I oktober starter ankesaken i Gulating lagmannsrett.

Glad for støtten

Heidi Bjerga leder støttegruppa for Neda og familien, og setter stor pris på initiativet fra artistene.

– Jeg blir veldig rørt. Det er lenge siden de ble sendt ut, men dette viser familien om at de ikke er glemt her i Norge, sier Bjerga.

– Denne sangen er en sterk påminner om at mange barn sitter rundt om i verden og lengter hjem, legger hun til.