Synger om 17 slag i ny julesang

De spiller og synger sammen for fulle hus hver jul, men nå har Randi Tytingvåg, Hanne Sørvaag og Britt-Synnøve Johansen tatt juleiveren ett hakk videre. De har nemlig skrevet en splitter ny julesang.

3 julestjerner

VIDEO: Se tv-reportasjen om den nye julesangen «17 slag».

«17 slag» heter den nye julesingelen til den populære trioen, som tradisjonen tro holder konserter i Stavanger konserthus før jul.

Men selv om den nye julesingelen handler om baking, er det ikke nødvendigvis seg selv de tre sangfuglene synger om.

– Det er mye baking rundt jul og mye prestasjonsangst fordi vi skal få til alle disse slaga. For min del er det bare skryting i denne sangen, fordi jeg baker ingenting, sier Hanne Sørvaag, før hun legger til:

– Av og til har jeg bakt kokosmakroner. Men jeg kan bare et slag og så har vi skrevet en låt som heter 17 slag, fordi vi påstår vi lett lager 17 slag, sier Sørvaag.

Hør radiointervju med Randi Tytingvåg, Hanne Sørvaag og Britt-Synnøve Johansen her.

Heller ikke Britt-Synnøve Johansen kan skryte på seg 17 slag.

– Jeg lager ikke 17 slag, men jeg baker, det gjør jeg. Og jeg ligger godt an i år fordi jeg har bakt, rett og slett fordi jeg har vært så lenge borte fra ungene.

Randi Tytingvåg er heller ingen bakemaskin, men har likevel julekaker å by på.

– Jeg er ikke så voldsom til å bake, men jeg har alltid mye julekaker i hus. Jeg får de ferdig bakt av mor. Hun sier: Du får synge, så baker jeg.

Trioen har nettopp vært i studio og spilt inn låten som også skal framføres i den vestlandske julekonserten i Grieghallen i Bergen 10. desember.

Konserten blir NRK1 sin store konsert for hele landet 1. juledag.