Sykkeltyvene ble tatt da de kom tilbake for å kjøpe pedaler

En sykkel til 45 000 kroner forsvant under innbruddet i sykkelbutikken i Stavanger. Tyvene bidro til at forbrytelsen ble oppklart på rekordtid.

Innbrudd i sykkelbutikk

Gjennom dette vinduet hentet de to tyvene ut sykkelen fra Spinn-butikken i Hillevåg i Stavanger.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

– Vi er i området ved butikken for å undersøke innbruddet. Da møter patruljen to karer som forteller at de er på vei for å kjøpe pedaler til en ny sykkel de har skaffet seg.

Det forteller operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sør-Vest politidistrikt til NRK.

Det var mandag morgen at politiet fikk melding om at noen hadde knust et vindu i sykkelbutikken Spinn i Hillevåg i Stavanger. Herfra hadde de tatt med seg en sykkel som de ellers måtte betalt 45 000 kroner for.

Gamle kjenninger

De to mennene på henholdsvis 43 og 35 år som politiet møtte ved butikken var det operasjonslederen kaller "gamle kjenninger".

– Det var jo hyggelig at de fortalte politiet hva slags ærend de var ute i

– Ja, ikke sant. Slike sykler står jo utstilt uten pedaler. Vi lurte litt på dette, og dro hjem til dem, forteller Løklingholm.

Hjemme hos den ene av de to pedal-kundene fant politiet sykkelen som var hentet ut fra butikken i løpet av natten. Ifølge operasjonslederen er det ting som tyder på at det kanskje og var mer tyvegods i huset.

Åge Kolnes

Butikksjef Åge Kolnes i Spinn Hillevåg er glad for at tyvene bidro til at de raskt fikk tilbake den kostbare sykkelen.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Rask oppklaring

– De hadde tatt med seg en sykkel, en sykkel som uheldigvis for deres del var uten pedaler.

Det forteller Butikksjef Åge Kolnes i sykkelbutikken Spinn.

– Da politiet kom tilbake senere, kom det to karer traskende ned her og spurte om de kunne få kjøpe et sett med pedaler, sier Kolnes.

Dermed var innbruddet stort sett oppklart.

Dette var to karer som politiet tydeligvis kjente fra tidligere. De tok dem med seg, og ti minutter seinere kom de trillende med sykkelen, oppsummerer en fornøyd butikksjef.