NRK Meny
Normal

Sverdrup-kontrakt til Baker Hughes Norge

Statoil tildeler Baker Hughes Norge kontrakt for boretjenester. Med denne kontrakten er firmaer i Norge tilsammen tildelt Sverdrup-oppdrag for mer enn 30 milliarder kroner.

Johan Sverdrup slik oljeselskapene ser for seg utbyggingen.

Statoil tildeler Baker Hughes Norge kontrakten for integrerte tjenesteleveranser for boring på Johan Sverdrup.

Foto: Statoil

– Vi er glade for å tildele denne kontrakten til Baker Hughes og mener leverandøren vil bidra til å oppnå Johan Sverdrups mål om trygge operasjoner og effektive brønnleveranser.

Les også: Gir Sverdrup-kontrakt til koreansk verft

Det sier sier Margareth Øvrum, konserndirektør for Teknologi, Prosjekter og Boring.

0060343 - Margareth Øvrum - Photo Trond Isaksen - Statoil Margareth Øvrum

Margareth Øvrum, konserndirektør for Teknologi, Prosjekter og Boring mener at Baker Hughes vil bidra til å oppnå Johan Sverdrups mål om trygge operasjoner og effektive brønnleveranser.

Foto: Trond Isaksen

Baker Hughes levere hele tjenestespekteret for sementering og pumping, komplettering bore- og kompletteringsvæsker, samt offshore håndtering av boreavfall
Integrerte boretjenester. Tjenesten skal leveres lokalt fra Stavanger.

Seks år

Statoil melder på sin hjemmeside at kontrakten har en anslått verdi på 1,5 milliarder kroner og gjelder for seks år med fireårs opsjoner for hele feltets levetid.

Les også: Slik fordeles Johan Sverdrup-feltet

Les også: Her startes et stykke oljehistorie

Boreoperasjonene på Johan Sverdrup-feltet skal starte i 2016.

Forventede utvinnbare ressurser fra Johan Sverdrup-feltet er på mellom 1,4 og 2,4 milliarder fat oljeekvivalenter. Investeringskostnadene for første fase av feltutbyggingen er beregnet til i størrelsesorden 117 milliarder kroner.

Kontrakter for 30 milliarder til firmaer i Norge

Tidligere har Statoil tildelt Johan Sverdrup-kontrakter til blant andre Kværner, Aibel, Oddfjell Drilling og Samsung-verftet i Korea.

Les også: Ny milliardkontrakt på Johan Sverdrup

Les også: Kværner kapra milliardkontrakt

I meldingen fra Statoil heter det at totalt har hovedkontrakter til en verdi av over 27 milliarder kroner og mer enn 45 utstyrspakkekontrakter til en verdi 3,5 milliarder kroner gått til leverandører med norsk fakturaadresse.