Normal

– Mange har stor mulighet for jobb i Trollhättan

Representanter for svensk industri og arbeidsformidling traff godt kvalifiserte og interesserte arbeidssøkende ingeniører i Stavanger.

Svensk bilidustri traff ledige ingeniører i Stavanger

– Det har vært veldig stor interesse. Vi har truffet mange gode kandidater som har stor mulighet for å få jobb i Trollhättan.

Arne Arvidsson

Arne Arvidsson fra arbeidsformidlingen i Trollhättan reiste tilbake til Trollhättan i godt humør etter møtet med arbeidsledige oljeingeniører i Stavanger.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Det sier Arne Arvidsson fra arbeidsformidlingen i Trollhättan. Etter møtet med arbeidsledige ingeniører i Stavanger onsdag, reiste svenske arbeidsgivere tilbake til Trollhättan i godt humør.

– Samme følelsen her

Tirsdag fortalte NRK om bilindustrien i den gamle SAAB-byen Trollhättan . Nye eiere satser på å produsere elektriske biler der. De har bruk for ingeniører fra oljeindustrien i Norge.

Håkan Walter

Håkan Walter er ingeniør i bilindustrien og Trollhättan. Han mener det å løse tekniske problemer sammen i et kreativt miljø fungerer på den samme måten der som i oljeindustrien.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Å jobbe i et teknisk team, og løse tekniske problemer sammen i et kreativt miljø, det er det jeg brenner for. Det er på samme måten offshore, samme følelsen her, mener ingeniør Håkan Walter.

Les også: Organisasjoner tror ledigheten fortsetter å stige

Les også: Norske ingeniører rekrutteres til Sverige

Svenskene på ingeniørjakt i Stavanger tilbyr et kurs på 20 uker for å snu oljeingeniørene om til bilindustrien. Dette var det mange av de rundt 40 arbeidssøkende som møtte opp i Stavanger som meldte sin interesse for.

– Håper vi kan lokke

– Nå er det vi i Sverige som har et behov. Vi håper at vi kan lokke. Mange tilbakevendende svensker har kommet allerede. Nå ser vi at det er mange fra andre verdensdeler som finnes her, og som vi håper vi kan lokke over, sier Maria Torèn, som også representerer arbeidsformidlingen i den svenske bilbyen.

Maria Toren

Maria Torèn, som representerer arbeidsformidlingen i Trollhättan håper å lokke norske ingeniører til Sverige.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Da delegasjonen fra Sverige reiste hjem igjen, var de trygge på at svært mange av de interesserte oljeingeniørene fra Stavanger kan gjøre en god jobb i bilindustrien.

Les også: Haugesund er krisebyen der alt har snudd

Les også: Tilbyr jobber til arbeidsløse oljearbeidere

– Vi har mange kvalifiserte. Så har vi jo et tilbud om at man kan få en utdanning for å komplettere kunnskapene sine, også for den utdanningen er det stor interesse, sier Arvidsson.

Flere nyheter fra Rogaland

Ekstremværet Knud.

«Knud» slo ut nødnettet: – Det er en skandale

Allerede i 2016 viste det seg at nødnettet var sårbart for strømbrudd. Myndighetene lovet bedring, men likevel klappet det sammen under uværet i helgen.