Normal

Svein Oddvar Moen dømmer i fotball-EM

Fotballdommeren fra Haugesund sier det er drøm som har blitt virkelighet. Han er opptatt av at teamet hans skal lykkes sammen under mesterskapet.

Moen

Fotballdommer Svei Oddvar Moen fra Haugesund sier det er drøm som har blitt virkelighet

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er veldig stort. Det er en drøm og et mål som har vært for hele teamet, og for meg selv. Dette gleder vi oss veldig til.

Det sier fotballdommer Svein Oddvar Moen fra Haugesund. Han er plukket ut av UEFA til å dømme i sommerens EM-sluttspill i fotball. Tirsdag fikk han bekreftet at han er blant de 18 hoveddommerne i mesterskapet.

– Det handler om gode prestasjoner, knallhard jobbing i det teamet vi har hatt hele veien. Det gjelder og alle de som har stått bak oss, som har hatt troen og som virkelig har lyst til at vi skulle lykkes, sier Moen til NRK.

Rosenborg - Aalesund

Svein Oddvar Moen reiser til fotball-EM for å levere topp-prestasjoner. Bilder viser haugesunderen i aksjon i en kamp mellom Rosenborg og Ålesund i eliteserien.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Det store målet

Dommersjef Terje Hauge er stolt av at UEFA har valgt en norsk dommer.

– Vi kjenner på en stolthet når Moen skal representere NFF under sluttspillet til sommeren. EM 2016 har vært det store målet over flere sesonger, så det er gøy å se at målrettet arbeid gir resultater, sier han.

Det er tredje gang en nordmann skal dømme i EM-sluttspillet for menn. Terje Hauge var med i 2004 og Tom Henning Øvrebø i 2008.

Svein Oddvar Moen er klar over at fallhøyden er stor når du dømmer i en internasjonal mesterskapsturnering.

– Når vi reiser til EM og får muligheten, så er vi der for å prestere. Hvis vi ikke presterer godt nok, så vet vi at konsekvensene er at vi ikke får dømme flere kamper. Vi er klare for å levere topp-prestasjoner, så skal vi være med så lenge som det går bra, sier Moen