NRK Meny
Normal

Svakest prisutvikling i Stavanger-regionen

Boligprisene går noe opp fra desember, men markedet er likevel dårlig sammenlignet med de siste årene.

Boligannonser

ILLUSTRASJONSBILDE: Boligprisene i Stavanger har de siste 12 månedene falt med 3,5 prosent. Regionen har en svakere prisutvikling enn landet for øvrig, hvor boligprisene har gått ned med 1,0 prosent i samme periode.

Foto: Eirik Gjesdal

Etter et stort fall på boligpriser sien i sommer har det vært stort spenning knyttet til de første boligpristallene i 2014.

Boligprisene i Stavanger har de siste 12 månedene falt med 3,5 prosent. Regionen har en svakere prisutvikling enn landet for øvrig, hvor boligprisene har gått ned med 1,0 prosent i samme periode. Det viser tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Januar måned er normalt en måned med sterk boligprisvekst. Når vi korrigerer prisene for normal sesongutvikling, har prisene gått ned i Stavanger med 0,5 prosent.

Boligprisene i Stavanger viser en noe svakere boligprisutvikling enn i landet under ett, som har en vekst på 2,4 prosent.

– Den usikkerheten som preget markedet i høst har bedret seg. Det har vært vesentlig større salg av boliger enn vi hadde forventet i januar, sier Christian Dreyer, administrerende direktør i Eff.