- Dette ser lovende ut

Men Hallgeir Langeland tar ikke seieren på forskudd.

Video nsps_upload_2009_9_14_22_23_37_1549.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

SE VIDEO: Klikk på bildet for å vise klippet.

NRKs valgdagsmåling viser 9,8 prosent oppslutning til Sosialistisk Venstreparti i årets stortingsvalg.

Det er én prosent mer enn partiet fikk ved valget i 2005.

Førstekandidat for SV i Rogaland, Hallgeir Langeland , tar imidlertid ikke seieren på forskudd.

Ingrid Fiskå (SV)

Blant andre Ingrid Fiskå (t.v.) og Rune Tvedt (t.h.) fulgte spent med på resultatene som tikket inn.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

- Hvis det blir 9,8 prosent, er plassen min relativt trygg. Men jeg har erfaring fra tidligere valgkamper. Andre medier har prognoser der det ikke ser så bra ut, sier Langeland til NRK fra partiets valgvake på Folken.

Stortingskandidaten smører seg med tålmodighet, men er optimistisk.

- Det er bare å vente, men foreløpig ser det bra ut. Jeg pendler gjerne til Oslo i fire nye år, sier han.

Spent stemning

Til tross for stor oppslutning i NRKs valgdagsmåling er stemningen svært spent hos SV’erne på valgvaken på studentersamfunnet Folken i Stavanger.

Det går mot en valgthriller for SV i Rogaland. Førstekandidat Hallgeir Langeland vipper hele tiden inn og ut av Stortinget etter hvert som stadig flere valgresultater kommer inn.

- Det vil alltid være sånn at det er største parti i en regjering som får best uttelling ved valg. Det er det vi nå ser når SV går noe tilbake, mener andrekandidat for Rogaland SV, Ingrid Fiskå.

Ingen selvfølge

Hun mener det ikke er noen selvfølge om SV blir med i en ny regjering sammen med Ap og Sp hvis det vil bli rød-grønt flertall, men vil ikke si noe om hvor hun mener smertegrensen går i oppslutning for partiet.

- Det viktigste er at vi etter valget skal settes oss ned ved forhandlingsbordet for å bli enig om en ny plattform, slik vi gjorde ved Soria Moria. Det er ikke størrelsen på SV, men hvilken gjennomslag vi får i forhandlingene med de to andre partiene. Viktigst er nei til oljeboring i nord, skolesatsing og fordelingspolitikk, sier Fiskå til NRK.

Hallgeir Langeland (SV)

SVs listetopp i Rogaland blir intervjuet av NRKs Øystein Otterdal.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK


Tror på utjevningsmandat

SV’s førstekandidat Hallgeir Langeland håper han kan bli med å forhandle om en ny regjeringsplatform med Ap og Sp.

SV’s Hallgeir Langeland innser at SV er i ferd med å gjøre et dårligere valg enn sist, og det er svært usikkert olm han kommer inn på Stortinget en ny periode. Likevel tror han at han vil komme inn på et utjevningsmandat.

- Stemmene i Stavanger er ennå ikke talte opp. Her har vi tradisjonelt god støtte, så jeg tror dette skal holde, sier Langeland.

Han er klar til å gå i nye forhandlinger om regjeringssamarbeid, uansett hvordan valget går for SV.

- Får vi fire prosent oppslutning, men 50 prosent gjennomslag for våre saker, er dette verdt å gå videre med, sier Langeland. Og Langeland lever fortsatt i håpet om å komme inn på Stortinget i fire nye år, og dermed fåp være med å forhandle en ny regjeringsplattform for de rød-grønne.