Kom og se ham brilliere
Det blir eksklusivt Japansk-Norsk matmøte på Gladmatfestivalen i år. Master Sushi Chef, Hideo Dekura, skal anrette lekre småretter og spesialkomponert sushi, på porselen fra Figgjo, med superferske og smakfulle norske råvarer.
Hideo Dekura er et fenomen av de sjeldne. Med 42 års fartstid i bransjen har han en erfaring og energi som få kan toppe. Hideo Dekura startet sin karriere i familierestauranten "Kihei" og "Misuji" i Tokyo i 1960. Der perfeksjonerte han Kappo–Ryori, kunsten å tilberede sushi, kniv seremoni, te seremoni, kalligrafi og estetisk presentasjon av mat, blomsteroppsetting og historie. Han er arvtager og mester i sin fars, Yutaro Dekura, sushiskole.
Mat-estetikk
Hideo Dekura er en prisvinnende japansk mat- og kulturhistoriker. I Stavanger kan du nå se ham brilliere med kniven og kalligrafere med penselen. Hans siste publikasjon: "Sushi Modern", er en pekepinn på hva han holder på med, fusjon av Østen og Vesten, i matøyemed. Det er estetikk og kunnskap på et nivå som man sjelden får oppleve. Hideo Dekura har også klassisk fransk og engelsk kokkeutdannelse, og har praktisert sin kunst i byer som Lyon, Alsace, London, New York, San Francisco og Sydney. Nå er han i Stavanger, og Norge for første gang og tar utfordringen fra det norske kjøkken på strak arm.
Sushi-show
Dekura blir å finne på festivalen fra torsdag til og med lørdag. Sitt forrykende sushi-show vil bli holdt på Strandkaien i hovedteltet til Gladmat hver dag klokken 14:30. Showet vil vare ca. 1,5 timer. Det vil også bli mulighet for publikum å lage sushi.