Normal

SUS lokker sykepleiere med gratis hybel og iPad

I sommer utvider SUS sitt jobbtilbud med goder som gratis hybel til sykepleiere og iPad mini til de som hjelper å verve sommervikarene. Men ikke alle sykepleiere vil la seg lokke. – Gi oss heller bedre lønn.

SUS

Sykehuset vil ha deg i sommer. De kan lokke med blant annet gratis hybler og iPad mini.

Foto: Stavanger universitetssjukehus

Stavanger universitetssjukehus har tatt rekrutteringen av sykepleiere et steg videre. I år tilbyr de sommervikarene gratis hybler under arbeidsoppholdet, og gratis iPad mini til de 100 første som verver en kvalifisert sykepleier til sommeren.

Det stilles visse betingelser til de sykepleierne som skal være heldige nok til å få hybel. Blant annet må du bo minst én time unna med bil eller tog, og være en av de 40 første som søker om sommervikariat og signerer kontrakt.

Rekrutteringsmuligheter

Kampanjen går under navnet "VervEnSykepleier", og ble kunngjort i dag på sykehusets hjemmesider og på Facebook. Personal- og organisasjonsdirektør ved SUS, Maiken Jonassen, ønsker at tilbudet vil rekruttere flere sykepleiere til Stavanger.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Maiken Jonassen

Maiken Jonassen viser frem hyblene som noen av sommervikarene får bo i gratis. Det er Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) som disponerer boligene.

Foto: Vilde Mebust Erichsen / NRK

– Bakgrunnen for kampanjen er at vi ønsker å skille oss ut, men først og fremst er det fordi vi har et stort behov for ferievikarer. Det er over 2000 sykepleiere som skal ha ferie i sommer, i tillegg til at vi i regionen har store rekrutteringsutfordringer, sier Jonassen.

Rekruttering av sykepleiere til Stavanger har lenge vært et problem. I sommer trenger SUS minst 100 ferdigutdannede sykepleiervikarer, ifølge Jonassen. Hun håper at en bieffekt kan være at flere vil jobbe også utover høsten.

– Jeg håper vi får tak i sykepleiere som syns det er så kjekt å være her at de har lyst til å bli værende, sier Jonassen.

– Gi oss heller bedre lønn

Sykepleierstudentene Marte Johanne Tangeraas Hansen og Christina Iversen ved Universitetet i Stavanger (UiS) er begge ferdige med bachelor til sommeren. De mener dette er et godt kortsiktig tiltak, men at det ikke vil fungere på lang sikt.

– Det er et fint tiltak, men det gjelder å tenke litt langsiktig. Hvis SUS ønsker å ha vikarene også etter sommeren, hva gjør de da med hybler? spør Iversen.

– Det er vanskelig å bo billig i Stavanger, og vi tjener ikke akkurat så godt som sykepleiere, sier Tangeraas Hansen.

Ingen av de to jentene kommer til å benytte seg av tilbudet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sykepleierstudenter

Christina Iversen og Marte Johanne Tangeraas Hansen studerer til å bli sykepleiere ved UiS. Begge er ferdige til sommeren, men vi ikke benytte seg av tilbudet til SUS.

Foto: Privat

– Vi er ferdig utdannet snart, og da ønsker vi ikke et sommervikariat – vi ønsker oss full, fast jobb, sier Tangeraas Hansen. – Men det er jo en fin mulighet for å få en fot innenfor sykehusdørene dersom man ikke har jobbet der i løpet av studieperioden, legger hun til.

– Er dette et godt lokkemiddel for sykepleiere?

– De burde slutte å tenke på lokkemidler, og begynne å tenke på lønn, sier Tangeraas Hansen. – Kan de ikke bruke de pengene som de har brukt på iPad til å gi oss bedre lønn heller? legger hun til.

– Det hadde vært et bedre lokkemiddel enn hybel og iPad, svarer Iversen.

God respons

Maiken Jonassen kan fortelle at reaksjonene på kampanjen så langt har vært positive, og ser lyst på tiden fremover.

– Jeg er stolt! Jeg syns dette er sprekt, og det er bra at vi klarer å tenke nytt, sier Jonassen.