Surkål
4 porsjoner
750 g hodekål
2 epler
1 ts salt
2 ts karve
2 ½ dl kjøttkraft (for eksempel buljong)
1 ½ ss eddik
1 ½ ss sukker
- Snitt kålen i tynne strimler.
- Legg kålen lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele.
- Kok opp og la alt trekke i ca 45 minutter, rør godt innimellom
- Smak til med eddik og sukker.
- Du kan gjerne røre inn 2 ss med ribbefett før servering.
Rødkål
4 porsjoner
750 g rødkål
2 epler
1 ts salt
2 ½ dl kjøttkraft (evt buljong)
2 ts eddik
2 ts sukker
- Snitt kålen fint og skjær eplene i båter.
- Legg kål og epler lagvis sammen med salt i en kjele.
- Tilsett kraften og eddik.
- Kok opp og la alt trekke i ca 45 minutter. Rør godt innimellom.
- Smak til med sukker. Hvis du har ripsgele, så er det også veldig godt å ha i, ca 2 ss.