Hopp til innhold

Surkål og rødkål

Ribbe med surkål og rødkål
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Surkål

Surkål
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

4 porsjoner

750 g hodekål
2 epler
1 ts salt
2 ts karve
2 ½ dl kjøttkraft (for eksempel buljong)
1 ½ ss eddik
1 ½ ss sukker

  1. Snitt kålen i tynne strimler.
  2. Legg kålen lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele.
  3. Kok opp og la alt trekke i ca 45 minutter, rør godt innimellom
  4. Smak til med eddik og sukker.
  5. Du kan gjerne røre inn 2 ss med ribbefett før servering.

Rødkål

Rødkål
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

4 porsjoner

750 g rødkål
2 epler
1 ts salt
2 ½ dl kjøttkraft (evt buljong)
2 ts eddik
2 ts sukker

  1. Snitt kålen fint og skjær eplene i båter.
  2. Legg kål og epler lagvis sammen med salt i en kjele.
  3. Tilsett kraften og eddik.
  4. Kok opp og la alt trekke i ca 45 minutter. Rør godt innimellom.
  5. Smak til med sukker. Hvis du har ripsgele, så er det også veldig godt å ha i, ca 2 ss.