NRK Meny
Normal

Surfe-EM til Jæren i 2017 og 2018

Det europeiske surfeforbundet har landet på at Jærstrendene er den beste plassen å arrangere surfe-EM i 2017, og junior-EM i 2018.

musikk: Positive action - Jimmy Kaleth, Bob Mitchell, Jez Pike. 
Bilder: Tore Kramer, Nordic surf games 2015

SE VIDEO: Politikere og surfe-entusiaster slapp nyheten på Reve-stranden i dag. (Musikk: Positive action - Jimmy Kaleth, Bob Mitchell, Jez Pike. Bilder: Tore Kramer, Nordic surf games 2015)

– Det er kjempestort å få dette til Jæren. Fantastisk, sier Tore Kramer.

Han har selv surfet i 23 år og tok initiativet til å arrangere surfe-VM på Jærstrendene. Han presenterte planene for det internasjonale surfeforbundet i fjor og de var på besøk for å sjekke ut surfedestinasjonen Norge under et besøk til Jæren i mars.

Og i dag kunne han presentere nyheten om at EM i surfing i 2017 og junior-EM i 2018 skal arrangeres på Jærstrendene.

– Jeg jobbet ut ifra en drøm, men så ble det knallhard jobbing og mange telefoner. Og nå er det endelig i boks, sier Kramer.

Norge har hatt representanter i surfe EM siden 1985 og ble derfor ansett som en sterk kandidat til å avvikle begge arrangementene, ifølge en pressemelding.

– Stor lokal verdiskapning

Også næringslivet i regionen kan nye godt av det to uker lange arrangementet, ifølge Region Stavanger.

– Jeg er veldig glad og fornøyd med at vi har fått dette til. Det er stort, sier Anette Larsen i Region Stavanger.

– Vi får profilert de flotte Jærstrendene og vist fram mangfoldet vi har her. Det er stor internasjonal interesse og 500 tilreisende deltagere. Det betyr stor lokal verdiskapning, sier hun.