NRK Meny
Normal

FKH-supportere lover hevn etter helikopterstunt

Krigen er i gang etter at Viking-supportere slapp måkespisende bulldog over Haugesund. – Hevnen kan stinke, sier leder i Maakeberget.

Video "Måker smage drid"

VIDEO: «Måker smake drid» var beskjeden Viking-supportere ga haugesundere lørdag.

– Jeg synes det var et dårlig opplegg. Jeg vet ikke hvor mye stuntet kostet, men jeg ville heller gjort noe som viste igjen når vi spilte kamp, sier leder Arild Flesjå i FKHs supporterklubb, Maakeberget.

Han synes lite om Viking-supporternes aksjon lørdag, hvor tilhengerne fløy over Haugesund med helikopter og slapp ut flygeblader med påskriften «Måker smake drid».

Flygebladene er illustrert med Viking-hordenes bulldog, som spiser en måke.

– Jeg ville vært mer kreativ skulle jeg brukt så mye penger. FKH spilte ikke lørdag, og når vi var på stadion i går fant vi fant ingen flygeblader. Så de fikk nok lite oppmerksomhet, mener Flesjå.

Hevnen kan stinke

Video Naboene plukker flygeblader

VIDEO: Naboene plukker flygeblader.

Maakeberget lover nå hevn før Viking tar i mot FK Haugesund 2. oktober.

– De har utfordret oss på et høyt nivå her, og vi skal bruke uken på å finne en passende hevn, sier han.

Forslagene strømmer inn, og sildeolje og kumøkk står foreløpig på hevnlisten.

– Vi har en del venner på Bryne som har sendt forslag. De har blant annet fulle skuter med skitt de kan få bruk for, forteller han.

Flesjå innrømmer at møkkspredning rundt stadion kanskje er å gå litt over streken, men lover at Maakeberget vil være synlige i Stavanger før kampen.

– Det viktigste for oss er å slå Viking, men hvis supporterne vil ha noe annet å tenke på i forkant, er det et pluss. Vi skal se på forslagene, sier han.

– Gikk litt langt

Øivind Ekeland

Øivind Ekeland i Vikinghordene mener lørdagens aksjon var et kreativt stunt.

Foto: NRK

Leder Øivind Ekeland i Vikinghordene ønsker Maakebergets hevn velkommen.

– Det er show, og vi vil være med på showet. Egentlig har vi et godt forhold til FKH, sier han.

Arild Flesjå garanterer at Maakebergets hevnaksjon ikke skal gå ut over personer eller eiendommer, og at supporterne skal følge lover og regler.

Øivind Ekeland innrømmer at lørdagens helikoptertur gikk litt lenger enn planlagt.

– Planen var å drive litt geriljavirksomhet, og legge flygebladene på bilruter i Haugesund. Det var et kreativt stunt som tok litt feil vendinger, sier han.

Hordene vil rydde opp om det blir problemer.

– Vi ringte politiet i går, og lover å snike oss ut i nattens mulm og mørke og rydde opp om det trengs, sier Ekeland.

Pilot i trøbbel

Helikopter-pilot Rune Helleland fra Klepp, som som fløy Viking-supporterne til Haugesund på lørdag, kan få problemer etter stuntet.


– Dette er forderdelig trist, og det var ikke planen at de skulle slippe flygebladene fra helikopteret. Jeg satt ved spakene og var maktesløs, sier han.

Helleland kan i verste fall miste sertifikatet etter helikopterturen. Han har utarbeidet en rapport til Luftfartstilsynet etter episoden, og er ikke bekymret for konsekvensene.

– Vi var under landing da de slapp ut bladene, og det var ikke fare for liv og helse. Når en pilot slipper ut søppel over byen har han ingen behov for å ha sertifikat, men dette er to forskjellige ting, mener han.