Supportere bortvist fra Haugesund stadion

Tre hjemmesupportere nektet å sette seg ned under gårsdagens kamp mot Rosenborg på Haugesund stadion. Det endte med at de ble bortvist.

Fire FKH-suportere ble kastet ut under Rosenborg-kampen søndag kveld.

VIDEO: Da FKH-supporterne nektet å sette seg ble de ledet ut av stadion av politiet. Foto: Arne Gunnar Olsen/NRK.

– Vi hadde ingen bak oss og plaget ingen andre, sier Ole Bugge Jensen, FKH-supporter og Maakeberget-medlem.

Ole Bugge Jensen

Old Bugge Jensen mener plassen Maakeberget har fått på nye Haugesund stadion ikke er god nok.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Siden FK Haugesund ble stiftet for 20 år siden har han vært aktiv supporter. Han har alltid stått på kamp sammen med resten av supporterklubben Maakeberget. De har sunget og støttet laget.

Men i går satte Bugge Jensen, og et 30-talls supportere, seg på sittetribunen istedenfor for å stå der de pleier, bak det ene målet. Grunnen er misnøye med plassen de har fått tildelt på nye Haugesund stadion.

– Vi klarer ikke å se banen derfra, og vi er jo på kamp for å se fotball. Du skal ha relativt godt dybdesyn for å se noe, og vi ser ingen linjer, ingen ting, sier Bugge Jensen.

Tre hjemmesupportere ble bortvist fra Haugesund stadion i under kampen mot Rosenborg i går. Årsaken var de nektet å sette seg ned på setene sine.

VIDEO: Tre FKH-supportere ble bortvist fra stadion da de insisterte på å stå på sittetribunen. Foto: Arne Gunnar Olsen/NRK.

– Sikkerhetsrisiko

Ifølge daglig leder Asle Skjærstad i FK Haugesund utgjorde de 30-supporterne på sittetribunen en sikkerhetsrisiko for både seg selv og andre tilskuere.

– Vi må følge reglene fra Fotballforbundet. At folk reiser seg og synger litt er greit, men når supporterne står konsekvent må vi pålegge dem å sitte. Hvis det hadde skjedd en ulykke, hadde vi hatt ansvaret. I tillegg må vi ta hensyn til de andre tilskuerne, sier Skjærstad.

Tok kontakt i fjor høst

Maakeberget tok kontakt med FK Haugesund i oktober for å finne en bedre plassering for supporterne. Aller helst ville fansen gjøre deler av østre sittetribune om til ståplasser.

– Vi tilbød oss å betale for alt og utføre arbeidet med å fjerne seter, sette opp bølgebrytere selv. Også alt det sikkerhetsmessige rundt endringen. Vi har både økonomi og fagfolk til å utføre jobben, sier Bugge Jensen.

Asle Skjærstad mener saken ikke er så enkel som supporterne framstiller den.

– Da supporterne tok kontakt med hadde vi allerede satt i gang sesongkortsalg og arrangementsplanlegging. Vi så på ulike løsninger, men måtte endret på inngang, toalettfasiliteter og kiosk. Vi måtte også ha flyttet på bortesupporterne og gjort en del stål- og betongarbeid som vi ikke ville klart å få ferdig i tide. I tillegg har det med økonomi å gjøre, sier Skjærstad.

Klubben har invitert Maakeberget til et møte i sommer med sikte på å finne en tilfredsstillende løsning for 2016-sesongen.

Alexander Toft Søderlund

Alexander Søderlund og resten av Rosenborg slo FK Haugesund 6-0 i går kveld.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix