- Rekene er selvsagt best når du får dem nykokte fra fiskebåten, sier Tjessem. Ferske reker skal være glatte og ikke ru på overflaten, og de skal lukte godt. Du ser lett om en reke er fersk når du skreller den. Den slipper skallet lett hvis den er fersk.
"Reke-Capuccino"
Rekeskall fra ca. 1 kg reker
1 gulrot
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje til steking
1 ss tomatpuré
1 ts karry
0,4 liter fløte
1/3 ts cayenne-pepper
1 til 3 ss maizena-mel
reker
satay-spyd
skummet melk
salt og pepper
Slik gjør du:
Grønnsakene vaskes, skrelles og kuttes
Freses i gryte med olje, tomatpuré og karry
Tilsett fløte
Ha rekeskallet i gryten
Hell på med vann til det er ca. 2 cm over ingrediensene i gryten.
Kok opp og la det småkoke i ca. 15 min.
Siles og kokes opp og jevnes med maizena-mel rørt ut i kaldt vann.
Smak til med salt og pepper og evt. litt friskpresset sitronsaft.
Reker tres på spyd.
Skummet melk kokes opp og "kjøres" med en stavmikser for å få fint skum.
Marinerte reker
4-500 gr. pillede reker
1 rød chili
15 oliven, sort
1 rød paprika
1 ts mild eddik
litt dill
3 ss kaldpresset olivenolje
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
Chili, paprika og oliven kuttes i små terninger og tilsettes pillede reker og de andre ingrediensene i oppskriften.
Serveres som smørbrød på toast eller som salat.