– Grå, gammel gubbe i Nytt på nytt

Fredag skal Suldal-ordfører, Torkel Myklebust, være med i Nytt på nytt på NRK. Han gleder seg ikke.

Suldal-ordfører Torkel Myklebust i Nytt på Nytt

Suldal-ordfører Torkel Myklebust i Nytt på Nytt-studio. I morgen kan du se hvordan han klarte seg ved Jon Almås' venstre side.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby / NRK

– Jeg har vært nervøs i en uke jeg nå, men det må vel gå dette og, sier Torkel Myklebust.

I selveste gullrekka skal ordføreren underholde rundt en million TV-seere skal med humoristiske skråblikk på ukas nyheter. Det var politiker-kollegaer i Suldal som påla ham å by på plassen i forbindelse med TV-aksjonen.

Dette er galskap, verken mer eller mindre!

Suldals ordfører Torkel Myklebust om deltagelsen i Nytt på nytt

– Jeg må jo bøye meg for et flertall, så jeg gjorde det, men jeg var veldig glad da jeg så at budet gikk over det budet jeg hadde gitt. Så fikk jeg en telefon etterpå, og da viste det seg at det også var noen andre som hadde fått kalde føtter. Da ble plassen vår likevel, forteller Myklebust.

Det har kostet Suldal kommune 36 500 kroner å få ordføreren på TV i beste sendetiden på fredagskvelden. Pengene gikk selvsagt også til et bedre formål enn akkurat det.

– Jeg har rett og slett ikke peiling

Torsdag morgen er Suldal-ordføreren på vei til Oslo og TV-opptak. Myklebust kjenner seg ikke helt trygg på hvordan han skal fremstå i Nytt på Nytt.

Torkel Myklebust og Ingrid Gjessing Linhave

Torkel Myklebust og Ingrid Gjessing Linhave.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby / NRK

– Jeg lurer jo på hvordan jeg skal opptre der. Det håper jeg at jeg får noen gode råd om i løpet av dagen. Vi får se hvordan det går. Jeg har rett og slett ikke peiling. Dette er galskap, verken mer eller mindre, mener han.

Ordføreren er likevel ikke helt ukjent med å havne i humoristiske situasjoner.

– Det har ikke vært frivillig, men det kan jo hende at en har tosket seg til litt og dummet seg ut før og, men jeg er jo en gammel grå gubbe, vet du. Jeg er litt beskjeden og forsiktig av meg. Dette er ikke akkurat min gate for å være helt ærlig, sier han.

– Hun ser grei ut

På forhånd har Myklebust fått tips om noen saker som kan være aktuelle i Nytt på nytt. Han røper ikke hvilke saker det dreier seg om.

Ordføreren har fått vite at han skal være på lag med henne som heter Ingrid, eller Ingrid Gjessing Linhave for faste Nytt på nytt-seere.

– Hun ser grei ut hun, så det tror jeg skal bli bra, sier han.