Hopp til innhold

Styret stanset "elitegruppen"

Viking gir opp den omstridte satsingen på en elitegruppe for knottespillere etter at styret i klubben har grepet inn. 

Barnefotball
Foto: Keilen, Berit / Keilen, Berit

Etter det NRK Rogaland kjenner til har styret i Viking aldri vært informert om detaljene i planene for ungdomsavdelingens elitegruppe i aldersgruppen 7-9 år.

NRK kjenner også til at det i går kveld var et møte mellom ledelsen i ungdomsavdelingen og representanter for styret i Viking der saken ble drøftet.

Styret i Viking har satt foten ned for planene og har også reagert på at de ikke var kjent med de konkrete tiltakene i prosjektet

Ungdomsavdelingen i Viking skal etter det NRK Rogaland forstår ha fått beskjed om å trekke de lagene som skulle være utslag av prosjektet fra serien. Dette er lag bestående av spillere i alderen 8-9 år som skulle spille mot eldre årsklasser.

Ingenting av

Ungdomsavdelingen hadde planer om at de ulike trenerne for de aktuelle lagene skulle nominere de beste talentene til en egen gruppe. Klubbens talentutvikler i ungdomsavdelingen skulle til syvende og sist plukke ut de aktuelle spillerne.

Det blir det nå ingenting av. Det som gjenstår av prosjektet er at Viking ønsker å tilby flere treninger for alle dem som ønsker det og at disse treningene skal være mer spesialisert. 

Både foreldre, trenere, idrettsforbundet og Norges Fotballforbund har reagert negativt på prosjektet til ungdomsavdelingen i Viking.