Hopp til innhold

Frp ber om tiltak mot volden i Stavanger

Etter tre brutale ran i helgen blir volden tema for politikerne i kommunalutvalget i Stavanger.

Bybrua, Hundvåg

Et av de tre overfallene og ranene som skjedde i Stavanger i helgen, fant sted på Bybrua natt til lørdag.

Foto: Odd Rune Kyllingstad

– Vi har jo sett over lengre tid nå at det har vært en tendens til at gjenger angriper byens innbyggere, spesielt på kvelds og nattetid. Det finner vi oss ikke i lenger.

Det sier Leif Arne Moi Nilsen som er nestleder i bystyregruppen til Fremskrittspartiet i Stavanger.

Leif Arne Moi Nilsen

Leif Arne Moi Nilsen er nestleder i bystyregruppen til Stavanger fremskrittsparti. Gruppen vil etterlyse tiltak mot voldsepisodene i kommunalutvalgets møte tirsdag denne uken.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

I løpet av helgen var det tre episoder der menn som var alene ble overfalt og slått, før de ble fratatt mobiltelefoner og lommebøker. Nå varsler Fremskrittspartiet at de i kommunalutvalgets møte tirsdag vil be ordføreren foreslå tiltak mot volden.

Tre overfall i helgen

De første to episodene skjedde i Hundvåg bydel natt til lørdag. Her opplyser at politiet at en 58 år gammel mann og en 55 år gammel mann hver for seg ble overfalt av fire menn som beskrives som mørkhudede.

De tredje episoden skjedde natt til søndag. En 26 år gammel mann ble overfalt ved Hundvåg kapell . Denne gangen var det bare én gjerningsmann.

– Det går ikke an å ha det sånn i en liten by som Stavanger, i en trygg bydel som Hundvåg, at tre voksne mennesker skal bli brutalt ranet, mener Moi Nilsen.

Gjenger i sentrum

I slutten av september slo politiet alarm om gjenger som angriper folk på byen. Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte dette.

– Det ser ut til å være en del ungdommer i alderen fra rundt 17 til 20 år – hovedsakelig ikke etnisk norske – som prøver å skape voldsepisoder. Og det handler om uprovosert vold, sa Kristian Johansen, leder av ordensseksjonen ved Stavanger politistasjon til avisen.

Hundvåg kapell

Det tredje ranet i Stavanger denne helgen skjedde ved Hundvåg kapell på natt til søndag.

Foto: Odd Rune Kyllingstad

Sammenheng

Etter overfallene og ranene natt til lørdag sa operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sør-Vest politistrikt til NRK at han ikke hadde konkrete opplysninger om at det var en sammenheng med det som skjedde i byen tidligere i høst.

– Men det er jo naturlig å se på den sammenhengen, sa Løklingholm.

– Jeg håper jo at politiet greier å ordne opp i dette. Eventuelt får vi se på om de kan få noen ressurser av Stavanger kommune, om det er det som skal til. Kanskje må vi leie inn noen vektere/etterforskere selv. Det går ikke an å ha det slik, sier Moi Nilsen.