Studenter kjøpes

Gode tider i bransjen gjør at næringslivet bruker store summer på ingeniør-studentene. I håp om å rekruttere arbeidskraft får studentene sponset klasseturer, og de blir inviterte med på restauranter.

Studenter på Universitetet i Stavanger
Foto: NRK

Pengene flyter blant bedrifter som vil kapre seg arbeidskraft blant ingeniørstudentene ved Universitetet i Stavanger.

Studentene får sponset klasseturer, de blir invitert med på restauranter, og i flere tilfeller har studentene fått tilbud om ubegrenset gratis alkohol.

Slik beskriver en ingeniørstudent ved Universitetet i Stavanger en typisk bedriftspresentasjon. Gode tider i bransjen gjør at selskapene legger igjen bøttevis av penger i ingeniørstudentene.

- Vi har  hatt studenter ute på pizza. Vi var ute en kveld, og presenterte oss for studentene, sier Pål Gjertholm som er daglig leder i firmaet Optimum Productions.

 

Studenter møter oljebransjen på Universitetet i Stavanger
Foto: NRK

 

Men Optimum Productions er langt fra alene. På den årlige næringslivsmessa ved Universitetet i Stavanger fortalte en rekke studenter at slik smøring er helt vanlig. Nylig holdt Aker Kværner Offshore Partner i Stavanger en presentasjon av seg selv for ingeniør-studentene. Etterpå ble studentene invitert på sjømat og øl. En trend, mener Tone Aarrestad i Aker Kværner Offshore Partner.

- Vi kjøpte en pakke med tapas-buffet fra student-organisasjonene. Det er begrenset med drikkevarer, og det er brus også. Vi ser på det som helt uproblematisk, sier Aarrestad.