NRK Meny
Normal

Strippeklubb i Sandnes får skjenkebevilling som nattklubb

Politiet var mot, men strippeklubben i Sandnes får fornyet og utvidet skjenkebevilling av det politiske flertallet i kommunen.

Strippeprotest i Sandnes

Ottar demonstrerte mot strippeklubben tidligere i sommer. Organisasjonen mener Sandnes bør gjøre som Stavanger, og nekte skjenkebevilling dersom et utested satser på seksualisert underholdning.

Foto: Marianne Terjesen / NRK

Utestedet Money Talks, som ifølge egne hjemmesider er en «showbar med striptease mandag til lørdag», søkte om skjenkebevilling for nattklubb etter at reglene i sommer ble liberalisert for å følge nabobyen Stavanger.

Tirsdag bestemte flertallet i formannskapet å gi utestedet, som har bevilling fra før, nattklubbskjenking. Høyre og Frp utgjorde flertallet, mens de øvrige partiene stemte mot.

Politiet mente derimot at politikerne ikke burde gi skjenkebevilling til utestedet.

– Kan legge grunnlag for menneskehandel

– Den typen konsept vil vi, ut fra politimessige forhold, fraråde, skrev Rogaland politidistrikt i sin uttalelse til Sandnes kommune.

– Stripping kan legge grunnlag for utnytting av mennesker i en sårbar situasjon, og videre legge grunnlag for organisert internasjonal kriminalitet hvor menneskehandel kan inngå, mener politiet.

Vil trekke nattklubbene unna

Kommunen har planer om å lage retningslinjer for hvor i byen nattklubber skal få etablere seg. Flere har argumentert for at utelivet skal holdes lengst mulig fra boligområder i byen.

Thor Magne Seland

Thor Magne Seland.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Retningslinjene kan sørge for at Money Talks ikke skjenker like trygt i all framtid.

– Hvis vi hadde hatt dette på plass før vi vedtok retningslinjene for tildeling av skjenkeløyve, kunne vi sagt at Money Talks ligger utenfor grensen for hvor en kunne drevet nattklubbaktivitet, sier Thor Magne Seland fra Høyre.

Foreløpig har utestedet, som har selskapsnavnet Vip Sure Service AS, fått skjenkebevilling for øl, vin og brennevin frem til 2016.