NRK Meny
Normal

Sandnes Ulf - FKH spares for streiken

Mandagens lokaloppgjør mellom Sandnes Ulf og FK Haugesund blir ikke rammet av streiken.

Thorsteinsson og Søderlund

Sandnes Ulf-spiller Steinthor Thorsteinsson og FKHs Aleksander Søderlund vil spille kamp for sine respektive lag på mandag som planlagt.

Foto: NTB Scanpix

Streiken i kommunesektoren vil ikke få konsekvenser for mandagens store lokaloppgjør i fotball mellom Sandnes Ulf og Haugesund på Sandnes stadion.

Kommunen har prioritert å få banen ferdig og klargjort med de få ansatte som ikke er tatt ut i streik.

– Det er flere som kan drifte anlegget på stadion og kan tilrettelegge for kamp. Det er to personer som kan ta den jobben uten at det blir streikebryteri.

Det sier forvalter i Sandnes kommune, Odd Andersen, til NRK og lover at mandagens kamp blir spilt som planlagt.

Konsekvenser ved opptrapping

Eliteseriearenaen i Sandnes er et kommunalt anlegg og vedlikeholdes av kommunalt ansatte, men blir altså klargjort til mandag.

Flere av de ansatte i kommunen er tatt ut i strek, og konsekvensene vil bli store for andre aktiviteter dersom streiken trappes opp.

Idrettshaller rammet i Stavanger

Og dersom streiken trappes opp vil det merkes allerede over helgen i Sandnes.

– I Sandnes har vi ganske mange gressbaner i forhold til andre kommuner. Vi har 12 store gressbaner, og gresset vokser selv om det streik. Det sier seg selv at vi ikke kan nå over alle med bare to mann på jobb, sier Andersen.

– Vi har satt opp en plan som innebærer at vi klipper gresset der idrettslagene ikke har mulighet å trene på andre baner, som for eksempel kunstgress.

Vedlikehold av idrettsanlegg i Stavanger er foreløpig ikke rammet av streiken, men de fleste idrettshallene i kommunen er stengt.