Streike-ferje får dispensasjon

Det er lange køer i ferjesambandet Mortavika-Arsvågen. Stavangerske har fått dispensasjon og kan sette inn ferjen som er i streik.

Det vil likevel ta mange timer før MF Rennesøy blir satt inn, og dermed trafikkerer kun én ferje sambandet i øyeblikket.

På E39 i Rogaland på ferjesambandet Mortavika-Arsvågen er det nå tre timers ventetid fra Mortavika.

Teknisk feil

Streiken førte til at det ikke har gått ferje i natt. I tillegg har tekniske problemer rammet ferjen MF Boknafjord slik at det bare er én ferje i trafikk.

- Vi jobber på spreng for å få ferjen opp å gå så fort som mulig, så vi får begynne å ta litt av køene. Men det er klart at de som tar seg langhelg og og reiser i dag må vente at det blir litt kø. Det kan bli en god del kø, sa driftssjef Frode Barkved i formiddag.

Ferjeselskapet har arbeidet i hele natt for å løse problemene, men ferjen er ennå ikke i orden. MF Boknafjord skulle gått inn i trafikk klokka 09:40. Nå får Stavangerske dispensasjon og kan sette inn MF Rennesøy i stedet.

En ferje i stedet for tre

Med så lange køer som det er nå regner driftssjef Frode Barkved med at det blir kø utover dagen uansett.

- Hvordan det blir dersom bare en ferje må trafikkere dette sambandet på en stor utfartsdag som vanligvis har tre store ferjer er det ingen som kan si noe om nå, sier Barkved.

Det er nå tre timers ventetid fra Mortavik og en times ventetid fra Arsvågen.