NRK Meny
Snorre B
Foto: Statoil / Øyvind Hagen

Streik i oljebransjen

Oppsummert

1550 oljearbeidarar på 29 plattformer på norsk sokkel er i streik etter at fagforeininga Safe og Rederiforbundet ikkje er blitt samde. Snorre B-plattforma er blant riggene som er råka.

 • Vurderer lockout

  Rederiforbundet vurderer lockout for å få slutt på streiken på sokkelen, skriver Sysla. I sist uke ble det streik etter at fagforeningen Safe og Norges Rederiforbund ikke kom til enighet om lønn og pensjonsordninger. Nå er 1550 arbeidere på 28 installasjoner i streik.

 • Rederiforbundet vurderer lockout

  Rederiforbundet vurderer å bruke lockout som følge av streiken blant riggarbeiderne. Det er i så fall første gang på 14 år i Norge. Fagforeningen Safe har nå 1.550 arbeidere på 28 installasjoner i streik. Ytterligere 1.500 ansatte er permittert.

 • Rundt 1500 permitteres etter streik

  Etter at streiken i riggoppgjøret ble trappet opp, varsler Rederiforbundet at nesten 1500 arbeidere må permitteres. Flere installasjoner må stenge som følge av konflikten. Dermed er det ikke jobb til de som ikke streiker, skriver Sysla.

 • 1500 blir permitterte

  Om lag 1500 offshorearbeidarar blir permitterte som følgje av offshorestreiken. Det seier Jakob Korsgaard, som er forhandlingsleiar på vegner av Rederiforbundet, til Sysla. Fagforbundet Safe har tatt ut totalt 1550 arbeidarar i streik, og det rammar 28 installasjonar.

 • Rederne: – Uforståelig streik

  Ytterligere 881 offshorearbeidere organisert i Safe tas mandag ut i streik. 28 installasjoner i Nordsjøen er rammet. Forhandlingsleder i Rederiforbundet Jakob Korsgaard mener at Safe ikke forstår de økonomiske realitetene på norsk sokkel.