NRK Meny
Normal

De fylte søppelsekker på Solastranden

– Plastsøppel er det verste, mener Venstre, som inviterte til strandryddedag på Solastranden.

Strandryddedag på Solastranden

Venstre arrangerte strandryddedag på Solastranden søndag.

– Det er i hvert fall tre, fire engangsgriller, en svær isoporbit, og all den plasten som finnes. Det verste er en konfetti-bombe, som er veldig spennende for fugler.

Det forteller Anna Marie Guiterrez, som søndag ettermiddag deltok i strandryddedagen på Solastranden.

Hun er usikker på hvor mange søppelposer hun klarer å fylle.

– Det kommer an på hvor lenge vi holder på. I hvert fall ti poser, men det er jo den kjekkeste stranden vi har, så det er bare å rydde, sier hun.

Plast er verst

– Det er en tradisjon som har vært lenge i Europa, som heter internasjonal strandryddedag. For fem år siden ble Sola Venstre med på det, og så har vi utvidet det til å invitere lokallag i resten av regionen.

Anja Berger Endresen

Anja Berger Endresen, er fylkesordførerkandidat Rogaland Venstre og ordførerkandidat i Sola Venstre. Hun organiserte strandryddedagen på Solastranden søndag.

Foto: Kirsti Wilhemsen / NRK

Anja Berger Endresen, er fylkesordførerkandidat Rogaland Venstre og ordførerkandidat i Sola Venstre. Rundt 30 personer fra Venstre-lagene i regionen plukket søppel fra Solastranden søndag ettermiddag.

– Dette er en dag der vi har fokus på marin forsøpling. Vi knytter det jo opp til denne stranden spesielt. Her gjør vi noe konkret og håndfast i tillegg til bare å snakke om energipolitikken, sier Berger Endresen.

Det største forsøplingsproblemet på Sola er plastavfall.

– Det tar lang tid å bryte ned. Det er skadelig for alt som lever i havet, og det ødelegger kystarealene våre, sier hun.