– Drømte om sinte anmeldere i natt

Men LidoLido var ikke sanndrømt. Kritikerne har trillet både fem og seks for debutalbumet til 19-åringen fra Tysvær. – Det er fantastisk, sier Peder Losnegård selv.

Video LidoLido klar med debutalbum

Video: LidoLido klar med debutalbum

– Jeg drømte om sinte anmeldere i natt, så det var utrolig deilig å våkne og se at folk er positive, sier Peder «LidoLido» Losnegård.

– Jeg er den røde tråden i plata

19-åringen fra Frakkagjerd i Tysvær kunne puste lettet ut da han våknet fredag morgen, kritikerne var nemlig i ekstase over debutalbumet.

Aftenposten gav ham terningkast seks, mens Dagbladet, VG og Bergensavisen trillet femmere for «Pretty Girls & Grey Sweaters».

Grå genser var også antrekket da LidoLido møtte pressen fredag.

– Platen er en introduksjon av meg, og forteller historier fra livet mitt. Jeg er fryktelig ærlig, og du kjenner meg nok godt etter å ha hørt platen, sier Losnegård.

Stjernehjelp

Han var mest spilt på NRK p3 og mp3 i 2011, og sto på scenen med «Turn Up The Lights» under Spellemannsprisen. Han har gjort det meste på plata selv, og skrevet, spilt og produsert hjemme i kjelleren på Frakkagjerd.

Men han er ikke helt alene, kjente musikere som Ole Edvard Antonsen, Timbuktu og Madcon-Yosef har stilt opp for å være med på plata.

– Jeg er en 19 år gammel jypling, så det er utrolig gøy at de vil være med, sier Losnegård.

Nå står Bylarm for tur, før LidoLido legger ut på turné med 50 konserter i Norge. 1. mars blir han å høre i Haugesund, og i Stavanger dagen etter.

– Jeg må selvfølgelig hjem til Rogaland og spille, sier 19-åringen.