NRK Meny
Normal

Den ene strålemaskinen er i gang igjen på SUS

Etter store problemer denne uken er den ene strålemaskinen ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) nå i gang igjen. 60 pasienter får dermed behandling i løpet av dagen og resten av helgen.

Aravinth Sivanesan og Kjell Ivar Dybvig

Avdelingsingeniør Aravinth Sivanesan og sjefsfysiker Kjell Ivar Dybvig jobbet torsdag på spreng for å få strålemaskinen reparert så fort som mulig.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

For første gang på 12 år var begge strålemaskinene ved Stavanger universitetssjukehus ute drift, og behandlingen til 60 kreftpasienter ble utsatt.

– Vi har fått fikset feilen på den ene maskinen og venter på deler til den andre, sier sjefsfysiker ved SUS, Kjell Vidar Dypvik.

Den eldste maskinen kom i gang i igjen torsdag kveld. Men den er ikke helt til å stole på. Fredag formiddag var det stopp på én time.

– Det er en feil vi kjenner til. Den er enklere å fikse enn feilen som oppsto tidligere i uken, forsikrer Dybvik.

De 60 pasientene som ble rammet av stansen, får behandling fredag, lørdag eler søndag. Dybvik tror de også har i gang den nyeste strålemaskinen i løpet av dagen.

– Vi venter på deler, og er forsiktig optimistiske til at problemene er løst i løpet av fredag, sier Dypvik.

Karen Sofie Ellingsen

VIDEO: Karen Sofie Ellingsen er en av pasientene som ikke fikk behandling tidligere denne uken. - Det er ikke kjekt når det ikke blir noe av det, sier hun. (Arkiv, torsdag 15. mars 2012)