NRK Meny
Normal

Straffe sendte FKH ut av cupen

FK Haugesund var svært nær en cupbombe torsdag kveld. Laget tapte i straffedrama mot Start.

FK Haugesund var svært nær en cupbombe på Haugesund stadion i går kveld. Laget møtte Start i 3. runde i cupen og kampen endte 1-1. Dermed måtte det straffesparkkonkurranse til for å avgjøre kampen og der trakk Start det lengste strået. FKH-kaptein Eirik Horneland var likevel ingen slagen mann etter kampen.

- Jeg synes vi henger godt med og gjør det vanskelig for Start, spesielt defensivt. I 89. minutt er vi alene med keeper, synd vi ikke fikk den i mål. Alt i alt gjør vi en god kamp, men blir straffet på slutten, det blir det litt bingo, sier Horneland.

Han var i mange tøffe dueller gjennom kampen. Leppen er blitt blå.

- Det var tøft der ute. Det er sånn det skal være. Jeg synes bare det er OK. Det var veldig gøy å være utpå her i dag. Publikum hjalp oss godt fram, en OK kamp, sier kapteinen.

Tok ledelsen

FKH åpnet friskt og tok ledelsen allerede etter fem og et halv minutt, da Chris Pozniak bredsidet en presis corner i målet bak Start-keeper Kenneth Høie. FKH tettet godt igjen bak og var stadig farlig frampå mot et tamt og passivt Start-lag. I 2. omgang kom Start mer med og Marius Johnsen gjorde 1-1 etter en keeperretur.

Resten av kampen og ekstraomgangene ble målløse, og i straffesparkonkurransen var Start det beste laget - eller vant i bingo som begge lags trenere kalte det etter kampen. FKH-trener Rune Skarsfjord mener hans lag i det minste hadde fortjent seieren.

- Jeg bryr meg mest om de første 120 minuttene. De er jeg veldig godt fornøyd med. Vi viser at toppnivået er ganske høyt og det får vi ut bortimot helt og fullt i dag. Vi burde kanskje satt et mål til og avgjort det før straffesparkkonkurransen. Jeg synes vi er et lite hakk bedre enn dem. men straffespark er bingo. Når de skyter i krysset hver gang er det vanskelig, sier Skarsfjord.

Eks-FKH-er reddet Start

En som kunne smile etter straffesparkkonkurransen var Start-keeper Kenneth Høie. Haugesunderen med en spillerfortid både i FKH og Bryne, reddet en straffe og bidro med det til at sørlendingene gikk videre til 4. runde.

- Presset ligger på dem som skal ta straffene. Du ønsker selvfølgelig å ta noen, det kalrte jeg i dag, så jeg er fornøyd, sier  Start-keeper, Kenneth Høie.