Hopp til innhold

Støtter opp om 10 kronersbuss

Forslaget om billig buss og bedre ruter får støtte fra lokalpolitikere i Rogaland.

Ombord i bussen
Foto: Tora Lind Berg / NRK

– Andelen kollektivreisende i Nord-Rogaland er skremmende lavt, […]Kollektivtilbudet i regionen er ikke tilpasset behovet de reisende har, skriver Rogaland Venstre i en uttalelse.

De støtter dermed langt på vei samferdselssjef Gottfried Heinzerlings forslag om busspriser helt nede i ti kroner for å få opp andelen som velger å ta bussen.

– Nytenkende forslag

Også Arbeiderpartiet i Haugesund ser positivt på forslaget.

– Dette forslaget støtter vi veldig. Det er nytenkende, sier gruppeleder Arne-Christian Mohn, i Haugesund Ap, til Haugesunds Avis.

Fredag røpte samferdselssjefen at de nå lekte med tanken på lave busspriser og hyppige ruter for å få haugalendingene i bedre kollektivtrafikkhumør.

De siste årene har nemlig antallet bussreisende i Haugesund gått kraftig ned. I fjor reiste 115.000 færre med buss enn året før.

– Vi tenker høyt om enkeltbilletter på 10–15 kroner, og månedskort på 450 kroner. Men dette må vi finregne mer på, seier Heinzerling.

Folk droppar bussen i Haugesund. Dei siste åra har talet på bussreisande gått kraftig ned i byen.og dette ser ut til å fortsetta.

– Må bedre rutenett på plass

Han vil i første rekke ha en bybuss mellom Haugesund og Fastlands-Karmøy for å få flere om bord.

Og under Rogaland Venstres årsmøte i helgen fikk han gehør. De mener økt biltrafikk og færre busspassasjerer ikke bare belaster Haugesund, men og kommunene rundt.

Men selv om de langt på vei støtter forslaget påpeker de at det er nødvendig med et bedre rutenett og tilbud i hele nordfylket om innbyggerne skal se på buss som et reelt alternativ.

Nå skal administrasjonen i fylket sette sammen planen, og deretter snedes denne på høring. Endelig vedtak kan komme i desember.

Flere nyheter fra Rogaland