NRK Meny
Normal

Største satsing noensinne

NRK Rogaland gir deg alt fra åpningen på kulturhovedstadsåret Stavanger 2008 på radio, tv og nett.

Åpningsshow 2008 i Sandnes

Allerede fredag 11.januar starter det hele med åpningsshowet i Sandnes. Der blir det blant annet åpning av lysprosjektet Watercolours skal lyse opp Storånå og Lifjell. NRK Rogaland er tilstede og starter nedtellingen til åpningen i ettermiddagssendingen på radio. Utover kvelden blir det mer fra åpningen i radio i programmet Kveldsåpent på P1.

Åpningsshow Stavanger2008 i Sandnes

Fra øvelsene til åpningsshowet på Sandnes der det skal handle mye om lys.

Foto: Marius Harlem / NRK

På tv blir det direkteinnslag i 18.40 sendingen på NRK1.

På www.nrk.no/rogaland vil åpningen i Sandnes bli dekket bredt med blant annet bilder fra åpningen.

- Vi har bestemt oss for å dekke åpningen av Stavanger 2008 bredt. Dette er en kjempesatsing fra NRK Rogalands side. Og det blir selvfølgelig lørdagens åpning i Stavanger vi har størst dekning fra, men vi starter som sagt i Sandnes, sier distriktredaktør Turid Borgen.

Ta plass i sofaen

Lørdag er den store dagen med offisiell åpning kl.12. Gateparaden med representanter fra alle kommunene i Rogaland og fransk gateshow starter kl.15.

Hvis du ikke klarer å komme deg til Stavanger, så fortvil ikke. NRK Rogaland sender direkte fra gateparaden på NRK2 fra kl.15.45 til kl.18. Passer ikke det kan du se sendingen igjen på www.nrk.no/rogaland senere når det måtte passe.

Anett Johansen Espeland og Johan Mihle Laugaland

Anett Johansen Espeland og Johan Mihle Laugaland skal lede sendingen på NRK2 fra paraden

Foto: Åse Karin Hansen / NRK

- Jeg gleder meg oppriktig til paraden. Det er et smart trekk å ha med alle kommunene i paraden. Men det hadde ikke vært nok. Sammen med de profesjonelle gateshowene fra Frankrike blir det en veldig bra løsning, sier Anett Johansen Espeland som skal lose seerne gjennom sendingen sammen med Johan Mihle Laugaland.

Fyrverkeri på tv 

Når sendingen på tv er slutt overtar radio og P2.  Programlederne Øystein Ellingsen og  Birger Kolsrud Jåsund skal ta pulsen på byen, og får blant annet besøk av Valgjerd Svarstad Haugland som var kulturminister da Stavanger fikk tildelt statusen som europeisk kulturhovedstad i 2008 i 2004.

Fyrverkeriet i Vågen skal vises direkte i Dagsrevyen.

- Dette er en nasjonal begivenhet. Vi får vist dette for hele landet både på tv, radio og nett. Dette er noe mer enn en Rogalandshappening og får vi vist gjennom sendingene våre, sier Borgen.

Fransk gateshow

Fransk gateshow blir å se i Stavanger lørdag. Her fra en annen forestilling.

På www.nrk.no/rogaland vil det bli løpende oppdatering med artikler, bilder og videoinnslag gjennom hele dagen.

Dagen blir avsluttet med et stort tv-show ledet av Anne Lindmo på NRK1 fra kl.22.

Risikosport

- Dette er den største satsingen noensinne fra NRK Rogaland. og vi tror at dette skal gå bra. Det er risikosport å ha direktesendinger, men jeg tror dette vil gå godt.

- Hvordan blir dekkingen av Stavanger 2008 for resten av året? Er pengene brukt opp til åpningen?

- Vi kommer til å følge kulturhovedstadsåret gjennom hele 2008. Både på nyhetene og i andre sendinger. Så det er ikke slutt med åpningsshowet, beroliger Borgen. 

 

Stavanger2008
Foto: Siri Bjelland Berven / NRK