Storslagen feiring i Liverpool

Liverpool feiret tirsdag sitt 800-års-jubileum med en fargesprakende og prangende parade gjennom byens gater.

Gateparade i Liverpool.
Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

Flere hundre amatører og profesjonelle dannet et gigantisk gateteater for å feire byens bursdag. På tribunen satt gjester fra Liverpools vennskapsbyer og fra Stavanger, som skal være europeisk kulturhovedstad neste år, akkurat som Liverpool.

Se bilder fra feiringen i Liverpool her

Imponert

Direktør i Stavanger2008, Mary Miller, satt på tribunen, sammen strategidirektør Rolf Norås og driftsdirektør Cornelius Middelthon. Miller sier til NRK at hun er mektig imponert over paraden i Liverpool. Hun er særlig begeistret for at amatører og profesjonelle har jobbet sammen og laget kostymer og figurer til markeringen i dag.

Rolf Norås, Mary Miller og Cornelius Middelthon

Strategidirektør Rolf Norås, direktør Mary Miller og driftsdirektør Cornelius Middelthon fra Stavanger2008 på tribunen i Liverpool.

Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

De to byene samarbeider på flere områder. Blant annet skal det lages en dokumentarfilm som følger ungdommer i de to byene, og det har vært felles kunstprosjekter. Men Norås er skuffet over at begge byene har endt opp med å ha åpningsseremoni på samme dag - 12. januar 2008.

Verdensrekordforsøk

- Det kan jo føre til at gjester som blir invitert må velge vilken by de skal dra til, sier Norås, som håper det lar seg gjøre å få opp en forbindelse mellom de to byene på åpningsseremonien.

Feiringen av Liverpools 800-årsjubileum fortsetter utover dagen med verdensrekordforsøk i trommespill, og tirsdag kveld skal et gigantisk fyrverkeri lyse opp den stolte byen i nordvest-England.