Fabrikasjonen og sammenstillingen skal skje hovedsakelig i Stavanger, men også med bidrag fra andre norske og utenlandske underleverandører.
Kontrakten strekker seg fram til 2019.
– Vi har vært uten en større kontrakt med Statoil i noen år. Derfor var det viktig, og en god bekreftelse på at vi er tilliten verdig, sier administrerende direktør i WorleyParson Rosenberg, Jan T. Narvestad.
Får jobbene tilbake
Rosenberg WorleyParsons er tildelt en kontrakt i forbindelse med utbygging på Johan Sverdrup-feltet.
Foto: Ole Andreas Bø / NRKVerftet i Stavanger har vært gjennom tøffe kuttrunder på grunn av nedgangstidene i oljeindustrien.
Flere har mistet jobben, og mange arbeidere er for tiden permittert.
– Vi skal ta inn folk som nå er permittert, for å gjøre denne jobben. Flesteparten vil få positiv melding om å komme i jobb, sier Narvestad.
Kontrakten starter umiddelbart, så det trengs flere folk innen kort tid.
– Om ikke akkurat på mandag, men det vil trenges folk tidlig. Deretter vil det gradvis mobiliseres opp, utover sommeren, høsten og vinteren, sier han.
Norsk andel på 70 prosent
Kjetel Digre i Statoil, nummer to fra venstre, og ved hans høyre side Jan T. Narvestad i Rosenberg.
Foto: Rebecca Bjerga / NRKEn gangbro mellom stigerørs- og boreplattformen og ett fakkeltårn leveres i 2018, de resterende to gangbroene og ett fakkeltårn leveres i 2019.
Vekten på de tre broene er på totalt 4.700 tonn og satt sammen til en lengde, vil dette utgjøre hele 260 meter.
– Dette er en viktig leveranse for Johan Sverdrup-prosjektet, og vi ser fram til et tett samarbeid i tiden framover i Stavanger, sier prosjektdirektør i Statoil, Kjetel Digre.
Den første fasen på Johan Sverdrup-feltet skal bestå av fire plattformer, og det er disse gangbroene som skal binde plattformene sammen. De to fakkeltårnene skal stå på henholdsvis prosess- og stigerørs-plattformene.
Totalt har prosjektet inngått kontrakter for nærmere 60 milliarder kroner med en norsk andel på over 70 prosent.