NRK Meny
Normal

Stor ONS-interesse tross oljekrisen

ONS-festivalen i 2016 er nesten fullbooket ett år før arrangementet starter.

ONS-festivalen i 2016 er nesten fullbooket ett år før arrangementet starter. Det er og stor interesse for å delta i utstillingen under ONS neste år. Bildet er fra ONS 2014.

– Det tyder på at folk har behov for å komme sammen. Det forteller også at ONS er en veldig sterk merkevare. Nå er det festivalen som er i ferd med å bli utsolgt. På utstillingen er det noe ledig plass, men det minker veldig fort, sier ONS-direktør Leif Johan Sevland.

Leif Johan Sevland

ONS-direktør Leif Johan Sevland mener den store interessen for oljemessen i Stavanger neste år viser at oljefolk i motgangstider har behov for å komme sammen.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Oljemessa Offshore northern seas (ONS) 2016 sendte torsdag morgen ut en melding om at festivalen i august neste år nesten er fullbooket – et drøyt år i forveien.

Avlysning av ONS Norway

Fjorårets oljemesse satte besøksrekord med 92.000 deltagere, men det var før den store nedturen for alvor satte inn.

Les også: avlysningen av årets oljemesse

Les også: – Ikkje tid til to oljemesser på hausten

Tidligere i år kom meldingen om at det planlagte «mellomarrangementet» – den adskillig mindre norske varianten av ONS – ikke ble noe av. Pågangen til ONS Norway stanset opp tidlig i år, og i april måtte arrangørene kaste inn kortene.

Etter avlysningen av årets oljemesse i Stavanger, ONS Norway, har det vært knyttet spenning til hvor stor interessen ville være for hovedmessen neste år.

Stor global interesse

ONS-direktøren mener at oppslutningen om arrangementet i august neste år forteller at det fortsatt er veldig mye som skjer på norsk kontinentalsokkel.

ONS 2014

ONS 2014 satte besøksrekord med 92.000 deltagere på fire dager.

– Det forteller at det er et ONS som har veldig stor global interesse. Folk melder seg på fra absolutt hele verden. Det forteller også at det er en næring som har en lang framtid, men samtidig en næring som og står foran store omstillinger og som har behov for å komme sammen og snakke om det i tider som dette, mener Sevland.

Han mener at mye kan skje i oljenæringen i løpet av det året som er igjen før ONS 2016. Sevland tror uansett at arrangementet vil være et positivt bidrag til en næring som nå sliter med lave oljepriser og kraftige nedbemanninger.

– Når folk kommer sammen på ONS, vet vi at det alltid kommer mye godt ut av det. Folk finner sammen, de finner nye ideer, lager nye allianser og mye godt skjer, sier Sevland.