Leteaksjonen etter 19-åring er avslutta

Politiet har avsluttet leteaksjonen etter en ung mann (19) i Haugesund. Politiet har fått inn vitneobservasjoner som tyder på at mannen er i live.

Leteaksjon mann (19)

Mandag formiddag lette mannskaper fra Røde Kors etter 19-åringen i området ved Hasseløy i Haugesund.

Foto: Thomas Halleland / NRK

19-åringen ble i utgangspunktet sist sett på en fest i Grannesgata på Hasseløy i Haugesund natt til lørdag. Nå har politiet avsluttet leteaksjonen.

– I løpet av dagen har vi fått informasjon som gjør at vi har valgt å avslutte letingen. Vi har fått informasjon fra vitner som har sett den savna lørdag kveld i Haugesund sentrum – og det er mange timer etter den første observasjonen, sier operasjonsleder André Skram Hansen ved Sør-Vest politidistrikt.

På bakgrunn av dette jobber politiet ut ifra at 19-åringen er i live. En person skal ha sett mannen i nærheten av Kirkegaten cirka klokka 21 lørdag kveld.

Leteaksjonen er avsluttet, men politiet fortsetter etterforskningen for å prøve å lokalisere mannen.

– Vi har adresser som vi vil oppsøke, sier Hansen.

– Vi er veldig optimistiske på å finne ham. Hvis det er personer der ute som har konkrete observasjoner av ham, ring 02800.

Stor leteaksjon

Natt til mandag deltok 30 frivillige mannskap i søket etter mannen på Hasseløy og i sjøkanten rundt øya. Mandag morgen ble søket gjenopptatt. Politiet og Hovedredningssentralen var også involvert. Letemannskapene brukte både hunder og båter i arbeidet.

Johan Sund Eliassen

Johan Sund Eliassen i Haugesund-politiet sjekker båtene på en marina på Hasseløy.

Foto: Thomas Halleland / NRK