Sto i kø for sesongkort hos Viking

Viking har rykka ned, men 06.15 fredag var det sesongkort-kø i Stavanger. Det er mange år siden klubben har solgt like mange sesongkort på så kort tid.

John Kvernevik

John Kvernevik var en av de første som var på plass på Viking stadion for å kjøpe sesongkort fredag morgen. – det er nå de trenger oss, sier han om klubben, som har rykka ned fra eliteserien til førstedivisjon.

Foto: Erik Waage / NRK

– Jeg ser at det er mange flere som støtter Viking enn det jeg har trodd. For det har vært ganske slunkent på stadion de siste åra, sier John Kvernevik, som sjøl var på plass utenfor Viking stadion ved 06.30-tida fredag morgen.

Og han var langt fra den første. Først en hel time seinere hadde Kvernevik fått det han kom for.

Viking hadde rett nok et godt tilbud til tilhengere som ville fornye sesongkorta sine. Vikings bidrag til den store tilbudsjungelen denne svarte fredagen var to-for-en-tilbud til alle som ville fornye sesongkortet.

Solgte 1000 sesongkort på seks timer

– 06.15, da de første ansatte kom på jobb, sto det folk utenfor. Og fem på sju ramla det inn med folk, sier Vikings markedssjef Kjartan Salvesen, som innrømmer at han er overraska over pågangen.

– Vi visste ikke om det kom til å komme folk i det hele tatt.

Stavanger-klubben er akkurat nå i ferd med å legge en av historiens svakeste sesonger bak seg. I slutten av oktober var det klart: Viking rykker ned til førstedivisjon. Siden har fire ansatte i staben mista jobbene sine, trener Ian Burchnall fått sparken og sportssjef Bård Wiggen sagt opp.

NRK var på stadion i Jåttåvågen i Stavanger ved 08.30-tida, og da sto rundt 30 personer i kø. Men køen tok tid, for sesongkortkjøperne skal blant annet få tildelt plass på stadion.

Da salget, som begynte klokka 07 og var over i 13-tida, var 1000 sesongkort solgt.

Salvesen har jobba i Viking i åtte år, og aldri før opplevd så mange solgte kort på så kort tid. Han mener det var en spesiell stemning i og utenfor salgskontoret.

– Det er nå de trenger oss

– Det er en eller annen entusiasme nå, som vi bare må gripe fatt i. Folk forteller gode historier i trappa her. Noen har gått her siden 50-tallet, og andre som kommer tilbake etter å ha vært borte, sier han.

Salvesen mener det var slik det var «i gamle dager».

Kjartan Salvesen

Markedssjef i Viking, Kjartan Salvesen, har jobba i Viking i åtte år. Han har aldri tidligere opplevd å selge så mange som 1000 sesongkort på noen få timer.

Foto: Erik Waage / NRK

– Både for oss som jobber her, og for dem som ser på, er det godt at det er en interesse og et samhold, sier han.

Kvernevik pleide å ha sesongkort på Vikings forrige stadion på Eiganes, og har bare én sesong bak seg på ny stadion. Det blei nedrykkssesongen. Likevel var han aldri i tvil om at han vil fortsette å se Stavanger-klubbens kamper.

– Jeg vil støtte opp om Viking, selvfølgelig. Det er nå de trenger oss, sier han.