Stjal pakker fra juletreet i Stavanger

Flere pakker med leker som folk har gitt til Frelsesarmeen, har blitt stjålet fra juletreet i Stavanger. En varebil skal lørdag ha lesset julegavene ombord og kjørt av gårde.

Juletre

Under dette juletreet på Domkirkeplassen i Stavanger kan folk legge pakker med leker som skal gå til Fretex. Bildet er tatt søndag kveld.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Vekterne ved Domkirkeplassen melder at de skal ha «økt fokus» på dette framover.

Lørdag skal en utenlandsk varebil ha stoppet ved juletreet på Domkirkeplassen i Stavanger og lesset gavene ombord i bilen før de kjørte fra stedet.

Pakkene inneholdt leker og klær og er gitt av folk til Frelsesarmeen. Frelsesarmeen skulle ha gitt dem videre til Fretex, som skulle ha solgt lekene og klærne i sine butikker.

– At folk stjeler ting som andre vil gi til gode formål, synes jeg er veldig trist, sier Bodil Marie Gilje, daglig leder i Fretex Vest-Norge til NRK.

Samler inn daglig

Folk fra Frelsesarmeen samler daglig inn pakkene som blir lagt under treet.

– Derfor kan det ikke ha blitt stjålet så utrolig mye, sier daglig leder ved velferdssenteret til Frelsesarmeen i Stavanger, Gro Westby.

Politiet i Stavanger gjør i utgangspunktet ingenting med tyveriene, men er på vakt.

– Hvis vekterne observerer noe mistenkelig og varsler oss, vil vi foreta oss noe, men dette er foreløpig ikke anmeldt, sier operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt, Victor Jensen til NRK.

Er det tyveri?

Rent juridisk er det også tvil om handlingen kan stemples som tyveri.

– Det er i grenseland for folk har jo lagt pakkene der frivillig, men det er ingen tvil om at mottakerne skulle være noe andre enn dem i bilen, sier Jensen.