Stian Vikra er fremme i Forsand

Karmøybuen har svømt 42 kilometer, fra Lysebotn til Forsand.

Stian Vikra i Lysefjorden

HALVVEIS: Slik så det ut da Stian Vikra var halvveis mellom Lysebotn og Forsand i Lysefjorden torsdag morgen.

Foto: Eirik Johannessen

Siden klokken 02.00, natt til torsdag, har Stian Vikra svømt for å nå frem til Forsand torsdag ettermiddag. Og rundt klokken 15.42 kom han frem.

– Er du helt tom, nå?

– Nei, tom... jeg hadde ikke svømt tilbake, i alle fall, sier Vikra til NRKs reporter på stedet.

LES OGSÅ: Stian er på vei fra Lysebotn til Forsand

Løser verdensproblemer underveis

– Jeg er takknemlig for Lysefjorden Marina som har fulgt meg, sammen med Stavanger Røde Kors. Vi har ikke sovet, noen av oss, siden klokken åtte på morgenen onsdag. Jeg er veldig takknemlig, og hadde ikke klart det alene.

Vikra, som til vanlig bor og jobber i Harstad, er ikke ukjent med lange svømmeturer, og har tidligere svømt Mjøsa på langs, i tillegg til å ha krysset den engelske kanal, Boknafjorden i Rogaland og svømt fra Utsira i havgapet til Karmøy.

– Hva rekker du å tenke underveis på en tur som denne?

– Du rekker jo å tenke en hel del. Først og fremst er jeg takknemlig for alle som støtter meg. Og når det går lett, og du har medstrøm, så løser jeg verdensproblemer.

Vil sette fokus på organdonasjon

Målet med turen – annet enn å faktisk komme i mål – har hele tiden vært å sette fokus på organdonasjon.

– Det er kjekt at folk setter pris på prosjektet og svømmeturen. Men jeg håper også at de har fått med seg saken jeg svømmer for, sier Vikra.

– I 1997 hadde jeg et søskenbarn som ventet på et hjerte, og da jeg svømte den engelske kanal satte jeg fokus på organdonasjon. Og det har jeg bare fortsatt med, og saken har blitt viktigere og viktigere for meg.

Flere nyheter fra Rogaland