Stengte ulovlige verksted: – Alle kjenner noen som fikser biler svart

Sammen med flere etater har politiet aksjonert mot ti verksteder i Rogaland de siste dagene. Fire av disse er anmeldt.

Bil på ulovlig verksted
Foto: Statens vegvesen

Et av verkstedene var på en gammel låve.

– Endelig begynner de å ta dette på alvor, sier Thor Jåsund som er leder i politisk komite for Norges Automobil-Forbund (NAF) Stavanger og omegn.

Statens vegvesen sin tilsyngruppe gikk til aksjon mot bilverkstedene sammen med den såkalte A-krimgruppa. Den består av blant annet politiet, NAV, Skatteetaten, brannvesenet og Arbeidstilsynet.

– For Rogaland sin del så har vi aksjonert mot mer enn ti adresser og vi kommer til å anmelde flere av de for ulovlig verksteddrift. Både politi, Arbeidstilsynet, Skattetaten, Nav, kemner, El-tilsynet og brannvesenet gjorde funn på flere av disse stedene som krever oppfølging, sier seksjonsleder i Statens vegvesen, Erlend Loftesnes Røysum.

Bil med rust

Bil som var inne for å skifte bremser på et ulovlig verksted.

Foto: Statens vegvesen

Seks av verkstedene var i Stavangerområdet og fire i Haugesund. Minst fire blir anmeldt.

Avskiltet

Under aksjonen ble 11 biler, som befant seg på disse verkstedene, avskiltet. Underveis oppdaget brannvesenet også en ulmebrann.

«Ulovlige verksteder er en fare for trafikksikkerheten og er gjerne knyttet til flere andre ulovlige forhold, som svarte penger og ulovlig arbeidskraft. I samarbeid med andre myndigheter jobber Statens vegvesen for økt trafikksikkerhet og en bedre hverdag for seriøse aktører. Vi kjører derfor en større aksjon mot ulovlige verksteder i hele landet»

Det skriver Statens vegvesen i en melding.

Over hele landet

Aksjonene i Rogaland gjøres som en del av en nasjonal storaksjon.

LES MER HER: Her slår Vegvesenet til i storaksjonen

– Folk får utført oppgaver av ukvalifiserte folk. Det er ikke bra, heller ikke fra et forbrukerståsted, sier Jåsund fra NAF.

– Alle vet om en person som jobber svart, og det er for mange som bruker den personen. Det er livsfarlig, fortsetter han.

Jåsund mener folk er tjent med å gå til et godkjent verksted, til tross for at det kan være langt billigere å få bilen fikset svart.

Thor Jåsund

Thor Jåsund fra NAF.

Foto: Magnus Stokka

– Du kan spare 1000 kroner den ene dagen, men ha en ulykke den andre dagen.

– Hvem er det som besøker disse verkstedene?

– Folk fra alle lag. Det er skremmende. Det kommer nok flere avsløringer. Nå må de undersøke hva som foregår i låver og garasjer og ikke bare i sentrum, sier Jåsund.

Flere nyheter fra Rogaland