Hopp til innhold

Steilt i Legionella-saken

Den tre dager lange Legionella-saken i Stavanger tingrett ble avsluttet i dag. Partene står fortsatt steilt mot hverandre.

Men en seksjonsoverlege ved Universitetssykehuset i Stavanger mener legionellainfeksjonen er den mest sannsynlige årsaken til at Bård Eriksen er ufør i dag.

Nå skal retten avgjøre utfallet i en sak der det på mange måter er flere spørsmål enn svar. Men retten fikk litt hjelp da en seksjonslege ved Universitetssjukehuset i Stavanger forklarte seg for i retten i formiddag.

- Legionellaen er nok hovedårsaken  til plagene hans, sier seksjonsoverlege Jon Sundal ved Universitetssjukehuset i Stavanger.

Dette mener saksøkte SAS Atlantic det ikke er grunnlag for å si. Bård Eriksen har ikke har krav på erstatning.

- Vi opplever ikke at noen sier at det er en årsakssammenheng utover at det sies at det er en psykiatrisk betinget årsakssammenheng.  Men det foreligger altså ikke noen psykiatrisk spesialisterklæring eller psykiatrisk gjennomgang hvor man har tatt stilling til hva som er årsak til den psykiske lidelsen. Derfor avviser vi ansvar, sier prosessfullmektig ASA Atlantic Svein Bergset. 

Under hele rettsaken har SAS Atlantic trukket frem at Eriksen hadde angstproblemer før han ble smittet. Angstproblemene ble forsterket gjennom legionellasmitten. Derfor ville Eriksen trolig vært i samme helsetilstand i dag selv om han ikke ble smittet.