Hopp til innhold

Stavangers luksusfelle

Eirik Faret Sakariassen (SV), har meldt gruppelederne i flertallspartiene i Stavanger på Luksusfellen.

Eirik Faret Sakariassen

Eirik Faret Sakariassen har meldt Per A.Torbjørnsen (V), Bjarne Kvadsheim (Sp), Leif Johan Sevland (H), Odd Kristian Reme (Ap) og Bjørg Tysdal Moe (Krf) på Luksusfellen.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

Ungdomskandidat for Sosialistisk Venstreparti i Stavanger, Eirik Faret Sakariassen er ikke fornøyd med hvordan økonomien i Stavanger blir styrt. Derfor har han meldt gruppelederne i flertallspartiene som styrer i Stavanger, på TV3s pengehjelpprogram Luksusfellen.

- Jeg så på tv3 at det var mulig å melde på deltagere til Luksusfellen. Jeg tenkte at det var midt i blinken for mine politiske motstandere. Jeg synes ideen var god. Det er jo selvfølgelig en morsom måte å fronte en alvorlig sak på, sier Sakariassen.

Høy puls

Per A. Torbjørnsen er en av totalt fem gruppeledere som er nå er påmeldt i programmet. Hans første reaksjon var skuffelse.

- Da jeg hørte jeg var påmeldt i et fjernsynsprogram ble pulsen høy, for jeg håpet virkelig at det var "Skal vi danse". Der tror jeg faktisk at jeg kunne gjort det ikke aller verst. Jeg synes det er på tide men en lokalepolitiker i dansekonkurransen, så jeg er jo skuffet over at det var et helt annet progran, sier Per A. Torbjørnsen.

De andre påmeldte gruppelederne er Bjarne Kvadsheim (Sp), Leif Johan Sevland (H), Odd Kristian Reme (Ap) og Bjørg Tysdal Moe (Krf).

Pengebruk

- Det første spørsmålet de stiller her i påmeldingen er "Har du sett de første tegnene på et pengeproblem?" - Det kan jeg si at jeg har. Når de har vanvittig god råd til f.eks Oilers Arena og andre investeringsprosjekter, mens de på den andre siden må kutte i det som er kommunens primæroppgave som skole og eldreomsorg, sier Eirik Faret Sakariassen.

Torbjørnsen er svært uenig i Sakariassens begrunnelse.

- Vi hadde ikke sikret en eneste sykehjemsplass ved å latt være å satse f.eks på en tomt til Oilers Arena. Det SV har gjort er å kjøre opp skatteinngangen som det suser, og også brukt denne skatteinngangen i budsjettene sine, så hvis det er noen som burde meldt seg på dette programmet er det SV i denne byen, sier han.

Håper på konsekvenser

Selv om påmeldingene til Luksusfellen er et stunt satser likevel Sakariassen på at stuntet får en politisk betydning.

- Jeg håper jo at de kanskje revurderer litt det de nå holder på med. Jeg håper på at de kan være med å snu dette, og heller fokusere på å få en fantastisk eldreomsorg og en fantastisk skole, sier han.

- Sakariassen ser dette fra utsiden. Han sitter ikke i bystyret. Jeg tror han skulle tatts eg en runde med sin egen bystyregruppe, og funnet ut at dette ikke rimer, svarer Per A. Torbjørnsen.

- Et kjempeprogram

Sakariassen laster opp bildet, og trykker "Send".

- Jeg håper jo helt klart at de tar de aktuelle kandidatene inn. Jeg tror det hadde blitt et kjempeprogram, sier han.