Stavanger vil utrede rushtidsavgift

Ordfører Christine Sagen Helgø mener det er nødvendig å ha rushtidsavgift med i søknaden om belønningsmidler.

Stavanger formannskap

Ordfører Christine Sagen Helgø mener det er nødvendig å ha rushtidsavgift med i søknaden om belønningsmidler.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Flertallet i Formannskapet i Stavanger går inn for å utrede rushtidsavgift. Ordfører Christine Sagen Helgøe sier de gjør det for å være sikre på at de skal få belønningsmidler.

– Jeg er ikke villig til å si at jeg vil innføre rushtidsavgift. Jeg er villig til å si at jeg vil utrede rushtidsavgift for å få vite hva slags konsekvenser det skal få for vår region.

Det sa Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø på møtet i Stavanger Formannskap torsdag ettermiddag. Ordføreren mener det er nødvendig å ha med rushtidsavgift i søknaden om belønningsmidler.

– Alle vet at de byene som har nevnt ordet rushtidsavgift i sine søknader har fått belønningsmidler og fireårig avtale. De som ikke har nevnt det, har ikke fått, sier Sagen Helgø.

– Det er i alle fall ikke demokratisk

Stavanger Formannskap vedtok å utrede rushtidsavgift mot de fire stemmene til Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet.

Leif Arne Moi Nilsen

Fremskrittspartiets Leif Arne Moi Nilsen mener behandlingen av rushtidsavgift i politiske organer i Stavanger er udemokratisk.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Det er en fantastisk merkelig sak dette. Her har det blitt sendt en søknad på vegne av Stavanger kommune uten at partiene i opposisjon har fått være med og lest på hva de har søt om i det hele tatt. Det er i alle fall ikke demokratisk, sier Fremskrittspartiets formannskapsrepresentant Leif Arne Moi Nilsen til NRK.

Moi Nilsen mener ingen må være i tvil om hva rushtidsavgift innebærer.

– Det dreier seg om femti kroner hver vei. det dreier seg om tretti nye bomstasjoner. det dreier seg om 1,2 milliarder kroner i ekstra avgifter for bilistene, sier Moi Nilsen.