NRK Meny
Normal

Stavanger sikret Idrettssenteret

Formannskapet ga i går 200.000 til planlegging av et gigantisk Idretts- og folkehelsesenter på UiS. Dermed er også UiS, Idrettsforbundet og fylkeskommunen med på spleiselaget.

Formannskapet i Stavanger bevilget i går 200.000 kroner til utredning av et Idretts- og folkehelsesenter ved Universitetet i Stavanger. Dette utløser 600.000 kroner fra Idrettsforbundet, UiS og fylkeskommunen.

Anlegget, på totalt 10.000 kvadratmeter, har en kostnadsramme på 300 millioner kroner, og skal stå klart i 2019.

– Vi er kjempeglade for at Stavanger fulgte opp de positive signalene de har gitt. Nå settes det ned en styringsgruppe, og arbeidet for idretts- og folkehelsesenteret fortsetter, sier Rune Røksund, daglig leder i Rogaland idrettskrets.

Idrett og folkehelse

«Ideen om et felles idretts- og folkehelsessenter i Rogaland lokalisert til Campus ved UiS gir muligheten for ytterligere økning av folkehelseinnsatsen og tilrettelegging for idrett og skole. Det vil kunne styrke arbeidet med å skape et større testsenter for folkehelsearbeid og toppidrett.» skriver Rogaland idrettskrets.

Utredningsarbeidet støttes dermed med 200.000 kroner fra Norges Idrettsforbund, 50.000 kroner fra Rogaland Idrettskrets, 100.000 kroner fra Universitetet i Stavanger, 250.000 kroner fra Rogaland fylkeskommune og 200.000 fra Stavanger kommune. Partene vil nå samles for å drøfte styringsmodell for det videre arbeidet.

Sandnes, Sola og Randaberg trolig ikke med

Rådmannen i Stavanger, Inger Østensjø, oppfordret formannskapet til å si nei i går fordi Sandnes, Sola og Randaberg kommune trolig ikke blir med i denne fasen.

Sandnes kommune har allerede sagt nei til å bevilge 100.000 kroner. Sola kommune sier trolig også nei til å gi 50.000, da de vil prioritere byggingen av det fjerde interkommunale anlegget. Randaberg kommune har innstilt nei til å gi 50.000 i sin politiske behandling av saken.

– Arbeidet fortsetter uten de 200.000 som ble foreslått som bidrag fra Sandnes, Sola og Randaberg. Så lenge Stavanger er med, er prosjektet i rute. Det betyr heller ikke at døren er lukket for de andre kommunene på et senere tidspunkt, sier Røksund.

Idrettskretsen i Rogaland, Universitetet i Stavanger og Rogaland fylkeskommune planlegger et 10.000 kvadratmeter stort anlegg som skal stå ferdig i 2019. De vil ha Idrettsgallaen som kronen på verket.

ARKIVVIDEO (25.04.2013): Rune Røksund og Rogaland idrettskrets planlegger et nytt gigantisk idrettssenter i Stavanger. Foto: Stian Skjerping/NRK.