NRK Meny
Normal

Stavanger Oilers valgte Storhamar som semifinale-motstander

Stavanger-laget vant alle de fem kampene mot Storhamar i seriespillet. – Magefølelsen sier at dette er et riktig valg, sier sportssjefen.

Storhamar

Stavanger Oilers spiller mot Storhamar i semifinalen i slutt spillet. I fjor var Hamar-laget finalemotstander for Oilers. Bildet er fra den sjuende og siste NM-finale i ishockey mellom Stavanger Oilers og Storhamar i DNB arena i Stavanger.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Det var selvfølgelig et vanskelig valg. Det er bare gode lag igjen nå. Det kom rett og slett ned til magefølelsen. De kampene vi har spilt mot Storhamar denne sesongen har vi vunnet. Vi føler vi har et godt tak på Storhamar, og derfor blir det dem.

Det sier sportssjef Pål Higson i Stavanger Oilers.

Les også: – Imponerende seier

Stavanger Oilers valgte å møte Hamar-laget i semifinalene i sluttspillet. Kampene spilles best av sju. Første lag med fire seire går videre til finalen. Semifinalene starter 2. påskedag.

Pål Higson

Sportssjef Pål Higson i Stavanger Oilers sier det var magefølelsen som fikk laget til å velge Storhamar som semifinalemotstander.

Foto: Thomas Winje / NTB scanpix

– Finnes ingen enkel vei

Sportssjefen tror uansett ikke det blir lett å komme videre til finalen i sluttspillet.

– Det finnes ingen enkel vei. Vi hadde to veldig vanskelige motstandere og velge mellom. Det ble Storhamar fordi magefølelsen sa at det var riktig, men det er klart at noen enkel reise blir det ikke, sier Higson.

Les også: Vålerenga og Lørenskog videre etter kvartfinaledrama

Les også: Her får Oilers-spelarane seriepokalen

Semifinalene starter 2. påskedag. Oilers starter forberedelsene til semifinale nå.

– Nå var vi så heldige at kvartfinalen var ferdig etter fire kamper, så nå har guttene hatt litt fri. Nå er de fleste i gang med egentrening i hallen her i dag. Skjærtorsdag begynner vi med lagtreninger igjen. Da er det trening en og to ganger til dagen fram til mandag, sier Higson.

Sportssjefen regner med at de som har vært ute med skader også er klare, slik at oilers stiller fullt lag til den første semifinalen.