Gir dommeren skylda for mange utvisninger

– Enveisdømming, mente både trener og spillere i Oilers etter tapet for Vålerenga. Men innrømmer at laget har hovedskylda sjøl

Stavanger Oilers møter Vålerenga hjemme

Full innsats i toppkampen mellom Stavanger Oilers og Vålerenga, men det ble tap for Oilers.

Foto: Øystein Otterdal

Billettene var utsolgt flere dager i forveien, men publikums støtte på hjemmebane hjalp ikke. Kampen mellom Stavanger Oilers og Vålerenga endte 3–1 til gjestene.

Bittert, synes Oilers-spiller Lars Peder Nagel.

– Vi er ikke gode nok, Vi har ikke kvalitet nok til å score de måla vi trenger. Vi spiller bra til tider, men klarer ikke å jobbe marginene på vår side

– Det var en flott ramme rundt matchen, og vi gjør jo selvfølgelig så godt vi kan, men det er ikke bra nok i dag. Vi spiller altfor mye med en og to mann mindre på isen, og vi bommer på opplagte sjanser. Vi har ikke den kvaliteten som trengs for å slå Vålerenga, for de var gode i dag, sier trener Petter Thoresen.

Øynet håp

Over 4.000 publikummere øynet håp i midtperioden da Oilers utlignet. Men så gikk Vålerenga opp til 2–1 like før slutten av perioden.

– Ja vi skaper mye da, men vi fikk ikke pucken i mål og slipper inn et veldig tullete mål 30 sekunder før slutt i andre periode. Vi er optimister når vi går ut til tredje, men da synes jeg vi skaper veldig lite, sier Thoresen.

– Enveis dømming

Kampen var prega av mange utvisninger for Oilers, særlig mot slutten. Både Lars Peder Nagel og Petter Thoresen mener dommeren var vel mye på Vålerengas parti.

– Det var enveisdømming i dag. Det er klart, vi er udisiplinerte. særlig etter hvert, men vi fikk ikke noe gratis i dag. Om de ikke detter med vilje så ligger de i hvert fall så lenge de kan for å tyne maks ut av situasjonen, sier Nagel.

– Ja, det er det ingen tvil om. Det er mange av utvisningene våre som skal være utvisninger, men Vålerenga skal faktisk ha noen flere utvisninger de også. Og når vi ligger og presser som hardest, så er de fullstendig freda fra dommernes side, sier Thoresen.

Men både han og Nagel er klare på at Oilers har hovedskylda for tapet sjøl..

– Vi kommer ikke til å vinne noen jevne kamper før vi blir litt bedre, sier Thoresen.

Jaget spøkelset vekk

Vålerenga-trener Espen Knutsen var derimot svært letta etter kampen.

– Ja, det var ekstremt deilig. Det var en tøff og jevn match som bikka vår vei denne gangen. Det betyr mye for oss å vinne i Stavanger. Det er første gang på de siste ti kampene, og nå vet vi når vi kommer neste gang at vi kan vinne. Det har vært et lite spøkelse å komme hit, og nå har vi brutt det, og det føles veldig godt.

– Oilers hadde kanskje flere målsjanser enn oss, men vi var giftige når vi først fikk noen bra sjanser og kontringer. I tillegg har vi en god keeper og et bra forsvarsspill, sier Knutsen.

Han deler ikke Oilers' kritikk av dommerne

– Hvis de går gjennom tapen og får roa hodene sine, så tror jeg ikke de synes det lenger. Jeg synes utvisningene er soleklare. De mister hodet litt på slutten, det koker i hallen, og spillerne begynner å gjøre dumme ting, sier Espen Knutsen.