NRK Meny
Normal

Stavanger-duo samarbeider med verdenskjente Ray Kay

I dag slipper popduoen J and B sin første singel. Duoen, med base i Stavanger sikter høyt, og musikkvideoen til låten er regissert av ingen ringere enn nordmannen Ray Kay.

I dag slipper duoen J and B deres første singel og musikkvideo

– Han har laget videoer for alle de store stjernene, og nå har han laget videoen vår også. Det er en ære å få være i den ligaen, sier J, også kjent som Jeremiah John.

J and B, eller Børge Gjertson Våge og Jeremiah John som guttene egentlig heter, bor og lager musikk i Stavanger. Denne helgen lanserer de sin første singel, sommerlåten «Everything About You».

Duoen sikter høyt, og målet er å etablere seg i toppsjiktet som artister. Allerede nå har de fått en smak av artistlivet gjennom samarbeidet med en av de største i musikkbransjen.

Reinert «Ray Kay» Olsen

Reinert «Ray Kay» Olsen fra Haugesund har jobbet med mange av de største artistene i verden. Nå har han laget musikkvideoen til J and B sin låt.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Surrealistisk å jobbe med Ray Kay

Sammen med regissør Reinert Olsen fra Haugesund, bedre kjent som Ray Kay, dro guttene til Cape Town i Sør-Afrika hvor musikkvideoen er spilt inn.

– Det er helt surrealistisk å tenke på, sier Gjertson Våge.

Ray Kay har blitt et velkjent navn, både i og utenfor musikkbransjen, og haugesunderen har jobbet med en rekke store internasjonale navn. Nå kan han forhåpentligvis være en viktig brikke i J and B's musikkarriere.

– Vi var enige om at denne sangen fortjente en god musikkvideo, sier Gjertson Våge.

Det var duoens manager, Stian Våge, som også er Børges bror, som først tok kontakt med Ray Kay, uten å fortelle det til guttene.

– Han likte låten vår og konseptet vi ønsket for musikkvideoen. Det har han jobbet videre med, og resultatet er kjempe bra, sier Gjertson Våge.

J and B band

Duoen J and B drømmer om å etablere seg som artister og tilbringer mye tid i studio sammen.

Foto: Kees Fjellvang

Drømmer stort

Guttene er opprinnelig fra Moster og Dubai, men møttes i Stavanger i 2015 gjennom en felles bekjent. Allerede da sa det klikk, og duoen har siden laget musikk sammen.

– Drømmene er store. Fremover blir det forhåpentligvis mye livespilling slik at vi kan presentere musikken for folk, sier Gjertson Våge.