Siste innspurt

I årevis har vi snakket om Stavanger 2008.  Åpningsfesten er 12.januar.

Sirkustelt
Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Stavanger 2008 teller ned til åpningsfesten i Bjergsted neste lørdag. De 2400 billettene som er laget ut for salg er utsolgt, og det til tross for at det fortsatt er hemmelig hvem som skal opptre. ilsammen 3000 mennesker vil være på plass i teltet om kvelden 12.januar

 

 

5678 kvadratmeter telt

- Dette gir bare gode følelser. Det er steintøft og mye bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. Jeg tror aldri det har vært større telt i Stavanger, sier Åse Tendenes som er lokalprodusent for festen. Hun står og ser på arbeiderne som setter opp det store teltet i Bjergsted.

Teltet dekker 5678 kvadratmeter og i tillegg skal det være mange små telt, mattelt og inngangstelt på plassen.

sirkustelt
Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Redd for storm

- Vi er i rute. Nå er taket og det som holder teltet oppe satt opp, snart skal teltet fylles med gulv, bord, stoler og teknisk produksjon, det sier en av produsentene for åpningsfesten Øyvind Tharaldsen.

Han er glad for at det er fint vær, men er nervøs for at storm og vind kan skape problemer når de siste teltene skal opp.

- Vi har en ganske stor teltduk og hvis stiv kuling tar tak i den skal det bli spennende å  se hva som skjer. Men den skal tåle mye, sier Tharaldsen.

350 frivillige

Ennå er det mulig å melde seg som frivillig dugnadshjelp til den europeiske kulturhovedstaden. I alt 350 personer har stilt seg til disposisjon, og bare neste helg skal 280 frivillige sørge for fest under åpningen i Sandnes og Stavanger.

- Hvis noen har noe juleflesk de vil brenne av er det bare å ta kontakt. Vi kunne alltids trengt noe bærehjelp fra noen som er unge, sterke og spreke, sier Øyvind Tharaldsen.

 

Fortsatt pengemangel

Stavanger 2008 mangler fortsatt fire-fem sponsormillioner før de har fylt budsjettet som er satt til 300 millioner.

- Vi forhandler løpende med nye sponsorer og vi gir oss ikke før vi er i mål. Helst ønsker vi oss mer enn 300 millioner, for jo mer penger vi har jo mer kultur får vi, sier Cornelius Middelthon driftsdirektør i Stavanger 2008.