NRK Meny
Regjeringen legger fram sitt forslag til statsbudsjett på Stortinget i dag.

Statsbudsjettet Rogaland 2017

Oppsummert

I dag blir regjeringa sitt forslag til statsbudsjett lagt fram. Her får du konsekvensane for Rogaland.

 • Høie om pengar til nytt sjukehus

  Helse- og omsorgsminister Bent Høie bladde i dag opp 5,9 milliardar kroner til nytt sjukehus i Stavanger. Dermed er alt i rute for det nye sjukehuset som skal stå ferdig på Ullandhaug i 2023. Les meir her.

  Bent Høie om pengar til nytt sjukehus.
 • NAV-direktøren er godt nøgd

  NAV-direktør Truls Nordahl i Rogaland seier seg godt nøgd med tiltakspakken mot ledighet som regjeringa la fram i Statsbudsjettet i dag. Denne inneheld både pengar til arbeidsmarknadstiltak og vedlikehaldstilskott til kommunane på Sør og Vestlandet. Av desse pengane går ein stor del til Rogaland.

 • Pengar til vedlikehald

  Kommunane i Rogaland får tilsaman 217 millionar kroner til ekstraordinært vedlikehald frå statsbudsjettet til neste år. Det er Stavanger, Sandnes og Haugesund som får mest vedlikehaldspengar, seier stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H).

 • Rogfast i rute

  Det ser ut til at framdrifta av E39-prosjektet Rogfast i Randaberg og Bokn går som planlagt, ut fra pengene regjeringa setter av i statsbudsjettet. 100 millioner kroner blir gitt til planlegging og bygging av den undersjøiske tunnelen. Regjeringa vil legge fram et opplegg for utbygging og delvis bompengefinansiering av prosjektet så snart nødvendige avklaringer er gjort.

  Ketil Solvik Olsen med Rogfast-pengar
  Foto: Gunnar Morsund / NRK
Bent Høie om pengar til nytt sjukehus.