NRK Meny
Normal

- Jeg deler ikke den oppfatningen at siktelsen blir henlagt

Acta-gründer Fred Ingebrigtsen tror hele siktelsen om innsidehandel mot han blir henlagt. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er ikke enig.

Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien

Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien håper saken mot de siktede i Acta-saken påtalemessig er klar i løpet av høsten.

Foto: NRK

Fred Ingebrigtsen

Acta-gründer Fred Ingebrigtsen.

Foto: Zbigniew Czaplicki / NRK

I går besluttet førstestatsadvokat Harald L. Grønlien at det ikke er grunnlag for å bruke mafiaparagrafen mot de seks som er siktet for innsidehandel med Acta-aksjer.

Acta-gründer Fred Ingebrigtsen er svært lettet over at påtalemyndigheten har opphevet siktelsen som omhandler organisert kriminalietet. Han er sikker på at resten av siktelsen også blir frafalt.

- Jeg er overbevist om at resten av saken blir henlagt når statsadvokaten har fått gått igjennom saken, sier Fred Ingebrigtsen.

Les også: Dropper mafiasiktelse i innsidesaken

Ulovlige transaksjoner

Sju personer ble i juni 2008 siktet for brudd på verdipapirloven, og straffelovens paragraf om organisert kriminalitet i Acta-saken. Politiet mener de siktede står bak ulovlige transaksjoner for over 100 millioner kroner.

Siktelsen mot Fred Ingebrigtsen søster er fraflt på grunn av bevisets stilling. Dermed er det seks personer som fortsatt er siktet.

- Vi står igjen med siktelser med en strafferamme på inntil seks år, så det er fortsatt en alvorlig siktelse, sier Grønlien.

- Jeg deler ikke Ingebrigtsens oppfatning at siktelsen blir henlagt, sier Grønlien.

Ser frem til rettssak

Grønlien håper å få saken avgjort påtalemessig i løpet av høsten. I beste fall kan en eventuell sak komme opp for retten neste vår. Det frykter ikke Ingebrigtsen.

- Hvis saken kommer opp, så ser jeg frem til at den kommer opp for domstolen. Der vil vi få belyst alle sider av saken, og vi vil bli frifunnet, sier Ingebrigtsen.